PeristeriNews.gr
Δημοτικές Εκλογές 2019

Μ. Αεράκη: «Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η Ελλάδα μιλάει με ενθουσιασμό για το Περιστέρι»


Συνέντευξη στο PeristeriNews.gr παραχώρησε η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, Μαρία Αεράκη.

Η κα Αεράκη, υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, πήρε την πενταετία που μας πέρασε τις πρώτες της εμπειρίες από το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου συμμετέχοντας με την παράταξη της διοίκησης στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη.

Η δημοτική σύμβουλος μας μίλησε για τις εντυπώσεις της αλλά και για την εικόνα της πόλης που μέρα με τη μέρα ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Μαρίας Αεράκη στο PeristeriNews.gr:

Συμμετέχετε για δεύτερη φορά στις δημοτικές εκλογές του Περιστερίου με την παράταξη του Ανδρέα Παχατουρίδη. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τα κοινά της πόλης σας;

Οι φίλοι μου λένε, ότι μου αρέσει να δίνω.

Το έκανα πάντα και συνεχίζω να το κάνω μέχρι σήμερα όπου και όποτε μπορώ. Ίσως να ακούγεται εγωιστικό αλλά τολμώ να το λέω, διότι δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε ψέμα.

Όταν πριν από πέντε χρόνια μου προτάθηκε από τον Ανδρέα Παχατουρίδη, η συμπόρευση μαζί του σκέφτηκα ότι αν κατάφερνα να εκλεγώ, θα είχα τη δυνατότητα να προσφέρω μέσα από ένα άλλο χώρο, θεσμικό αυτή τη φορά, με ίσως πιο ουσιαστικές δυνατότητες.

Η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα εισπράξει από φίλους και γνωστούς μεταφράστηκε σε ψήφο και τελικά μου προσέφερε αυτή τη δυνατότητα.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα διεκδικήσει την 5η θητεία του ως Δήμαρχος Περιστερίου. Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέγετε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Με την Κοινωνία Μπροστά»;

Τη χρονιά που ο Δήμαρχος διεκδίκησε την πρώτη του θητεία, δεν τον ψήφισα.

Ήμουν διστακτική και δεν πίστευα ότι αυτά που έλεγε θα μπορούσαν να γίνουν στο Περιστέρι. Ευτυχώς διαψεύστηκα με τον καλύτερο τρόπο!

Από πολύ νωρίς έδειξε ότι αυτό που εκείνος αποκαλούσε «όραμα για την πόλη», δεν ήταν λόγια που όλοι χρησιμοποιούν για να αποσπάσουν ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Ήταν κυρίαρχη, απολύτως ειλικρινής πίστη του, την οποία μετέτρεψε σε πράξεις.

Όταν λοιπόν κάποιος αποδεικνύει αναμφισβήτητα κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν να μην τον εμπιστευτείς; Όταν καταφέρνει για τόσα πολλά χρόνια να κάνει το ανέφικτο εφικτό και να κάνει περισσότερα από αυτά που λέει, τότε αξίζει τον απόλυτο σεβασμό και την πλήρη αφοσίωση.

Πιστεύω ότι ακόμα και εκείνοι που για δικούς τους λόγους – απόλυτα σεβαστούς – δεν τον ψηφίζουν, τον πιστεύουν, τον σέβονται και τον αναγνωρίζουν ως έναν σπουδαίο Δήμαρχο!

 Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή κατάσταση στο Περιστέρι;

Ευκολότερη ερώτηση από αυτήν, δεν θα μπορούσατε να μου κάνετε!!

Και το λέω αυτό, διότι η απάντηση είναι στα μάτια κάθε Περιστεριώτη και όχι μόνον! Αν οποιοσδήποτε από εμάς κλείσει για μερικά δευτερόλεπτα τα μάτια του και θυμηθεί πώς ήταν το Περιστέρι πριν από 15 χρόνια, όταν τα ανοίξει θα μπορεί να αποδώσει την κυριολεκτική μετάλλαξη της πόλης με μια μόνο λέξη: Παχατουρίδης!

Θα ήταν χάσιμο χρόνου να αναφερθώ ξεχωριστά στον κάθε τομέα. Γι’ αυτό χρησιμοποίησα τη λέξη «μετάλλαξη» που πιστεύω ότι τα καλύπτει όλα!

Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η Ελλάδα μιλάει με ενθουσιασμό και με τα καλύτερα λόγια για το Περιστέρι.

Και ασφαλώς δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι προτρέπει τους δικούς του «τοπικούς άρχοντες» να του μοιάσουν…

Πιστεύετε ότι υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη εξέλιξη της πόλης;

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Αν δεν είχαμε ανάγκη από εξέλιξη, αν όλα ήταν τέλεια και όλες οι ανάγκες μιας πόλης απόλυτα καλυμμένες, τότε δεν θα χρειαζόταν δήμαρχο, αλλά διαχειριστή. Το Περιστέρι είναι μια πόλη ζωντανή που συνεχώς εξελίσσεται.

Καλύπτεις μια ανάγκη και αυτόματα έχει δημιουργηθεί μια καινούρια. Μαζί της εξελίσσεται και ο κόσμος, νέες απαιτήσεις γεννιούνται, νέες προκλήσεις εμφανίζονται και αυτοί που διοικούν έχουν υποχρέωση να τις παρακολουθούν και να τις καλύπτουν.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Περιστεριώτες;

Οι Περιστεριώτες έχουν ένστικτο, νου και γνώση! Οι επιλογές τους σε τοπικό επίπεδο τους έχουν δικαιώσει και τους δικαιώνουν καθημερινά!

Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και εύχομαι να μου επιτρέψουν να τους εκπροσωπήσω για μια ακόμη τετραετία!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Πατούλης: Ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική

Peristeri News

Μήνυμα για «Νέα Αρχή» στην Αττική στέλνει ο Γ. Πατούλης

Peristeri News

Σαρωτική νίκη του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι!

Peristeri News

Leave a Comment