PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μύδια Σαγανάκι


Μια εύκολη συνταγή είναι τα μύδια σαγανάκι και ιδανικό συνοδευτικό για μπίρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι, αλλά κι ένα νόστιμο πρώτο πιάτο.

Υλικά

500 γρ. μύδια
200 γρ. φέτα
5 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 καυτερές πιπεριές
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 κ.σ. μαϊντανό
Μισό φλ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

– Πλένουμε, καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.

– Πλένουμε τις καυτερές πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσανάκι, τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.

– Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

– Προσθέτουμε τα μύδια και τα σβήνουμε με το τσίπουρο.

– Ρίχνουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

– Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment