PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόρια


Με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας από τους 8.000 περίπου διαμένοντες αιτούντες άσυλο, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, η απεργία πείνας του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μόρια Νίκου Τρακέλλη.

Με τον απεργό πείνας επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος ανέφερε σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών που επικρατούν στη Μόρια.

Ωστόσο, ο κ. Τρακέλλης αρνήθηκε να διακόψει την απεργία πείνας, η οποία ας σημειωθεί ότι γίνεται στη σκιά καρδιολογικού επεισοδίου που ο πρόεδρος της Μόριας είχε πριν μέρες.

Πάντως αύριο η συζήτηση θα συνεχιστεί με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Γκουγκουλή που θα έρθει στη Λέσβο, ενώ την Τετάρτη στη Μυτιλήνη θα έλθει και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας συνοδεύοντας σε προγραμματισμένη επίσκεψη την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σήμερα σε ένδειξη συμπαράστασης στον κ. Τρακέλλη απορριμματοφόρα του Δήμου Λέσβου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τον απεργό πείνας επισκέφτηκε η Αναστασία Αντωνέλλη, δημαρχεύουσα αντιδήμαρχος, μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου, Σπύρου Γαληνού: «Στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας Νίκου Τρακέλλη, Προέδρου της Μόριας, ενώνουμε την φωνή μας μαζί του και για μια ακόμη φορά, όλοι μαζί ενωμένοι, απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ Μόριας».

«Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να επισπεύσει την αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ Μόριας, για την οποία εξάλλου δεσμεύτηκε κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο. Ο Σεπτέμβρης είναι πολύ μακριά για μια καθημερινότητα που κάθε μέρα προσθέτει μόνο προβλήματα και αγανάκτηση σε όλους, λειτουργώντας σαν ωρολογιακή βόμβα -ξανά- για την Λέσβο μας».

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι στο τραπέζι των συσκέψεων της συνόδου κορυφής διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, τις οποίες έχουν υποχρέωση να προστατέψουν».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment