PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μυστήριο με το ρόλο μιας 17χρονης στην απαγωγή Λεμπιδάκη


Μυστήριο καλύπτει το ρόλο μιας 17χρονης στην απαγωγή του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που έπειτα από 6 μήνες απελευθερώθηκε τη Δευτέρα – ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας.

Η 17χρονη είναι η κόρη ενός εκ των συλληφθέντων, ενός μεσίτη γνωστού στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κοπέλα εκτελούσε χρέη «ταχυδρόμου», καθώς οι δράστες θεωρούσαν πως μια 17χρονη θα ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η νεαρή να ήταν το πρόσωπο-κλειδί που μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων στην οικογένεια του επιχειρηματία, ενώ φέρεται να είναι το άτομο που έστειλε το τελευταίο βίντεο μέσω USB στην οικογένεια, όπου αποδεικνυόταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.

Οι απαγωγείς τότε με το συγκεκριμένο βίντεο ζητούσαν λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ, θέτοντας τελεσίγραφο στους αγαπημένους του ανθρώπους να παραδώσουν άμεσα τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από τη στιγμή που η Αστυνομία αδυνατούσε να παρακολουθήσει τα κινητά μέσω των οποίων επικοινωνούσαν οι απαγωγείς, σκέφτηκε πως ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει στα ίχνη κάποιου μέλους θα ήταν αν παρακολουθούσε τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει τη βοήθεια των ιδιοκτητών των καταστημάτων, ώστε να ενημερωθούν άμεσα όταν και αν διαπίστωναν ύποπτες κινήσεις ή αυξημένες και συχνές αγορές καρτοκινητών από ένα άτομο.

Κατά το δημοσίευμα, οι αρχές «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν ενημερώθηκαν πως η κοπέλα που ταίριαζε στην παραπάνω περιγραφή ήταν μια ανήλικη…

Στο εργοστάσιο επέστρεψε ο Μ. Λεμπιδάκης

Μετά την πρώτη τη νύχτα στην αγκαλιά της οικογένειας του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης θέλησε να επιστρέψει σήμερα στο εργοστάσιο των Πλαστικών Κρήτης.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, εμφανώς συγκινημένος ο Κρητικός επιχειρηματίας συναντήθηκε με τους εργαζομένους αγκαλιάζοντας τους έναν έναν, με τους ίδιους να τον υποδέχονται σε κλίμα χαράς.

“Νιώθω περισσότερη δύναμη τώρα που είμαι εδώ”, ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του.

Ο επιχειρηματίας μίλησε ξανά στους δημοσιογράφους, ευχαριστώντας την ΕΛ.ΑΣ. «Ευχαριστώ τους αστυνομικούς, ευχαριστώ τους εργαζόμενους, τους φίλους, τους συγγενείς, όλους όσοι ανησύχησαν για μένα και στάθηκαν στην οικογένειά μου», είπε συγκινημένος.

Εξίσου συγκινημένος και ο πατέρας του επιχειρηματία, έβλεπε ξανά τον γιο του στα παλιά λημέρια.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι ήταν εκείνο που τον δυσκόλεψε περισσότερο κατά τη διάρκεια της 6μηνης ομηρίας του, απάντησε: «Με ζόρισε στο μυαλό…».

https://www.youtube.com/watch?v=m2XBkva86f8

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα οι μέχρι τώρα συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, όλοι αρνούνται κάθε κατηγορία που τους καταλογίζουν, υποστηρίζοντας ότι έχουν παντελή άγνοια για την υπόθεση και δεν είχαν καμία συμμετοχή.

Όπως μεταδίδει το cretapost, την ίδια ώρα, αστυνομικοί βρίσκονται και σήμερα στη μάντρα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην οποία βρέθηκε αλυσοδεμένος ο επιχειρηματίας το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία και δαχτυλικά αποτυπώματα μπορούν, που θα τους βοηθήσουν στις έρευνές τους και για τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment