PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: «Όχι» σε νέα παράταση


Υπέρ της συμφωνίας με την Ε.Ε. και εναντίον κάθε νέας προσπάθειας αναβολής του Brexit τάχθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, κατά την έναρξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την έγκριση ή όχι των ορών του «διαζυγίου».

«Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία. Ο βρετανικός λαός έχει μία φλεγόμενη επιθυμία, όπως και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, να υλοποιηθεί το Brexit» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός.

Εξέφρασε δε, την απόλυτη βεβαιότητα ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα πράξει το σωστό και θα αποφασίσει υπέρ της προωθούμενης συμφωνίας, η οποία επιτεύχθηκε στις αρχές της εβδομάδας μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προειδοποίησε δε, ότι κάθε νέα απόπειρα αναβολής του Brexit είναι «ανούσια, ακριβή και επιζήμια» και κάλεσε τους βουλευτές να φέρουν εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Όσον αφορά το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας, εξήγησε ότι η προωθούμενη συμφωνία «σέβεται τις ευαισθησίες των ιρλανδικών συνόρων», καθώς «διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των βορειο-ιρλανδικών αγαθών στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η νέα συμφωνία   επιτρέπει έναν «νέο δρόμο προόδου».

«Επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την Ε.Ε., διατηρώντας τις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας» υποστήριξε, με έμφαση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment