PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μπορεί το internet να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;


Με online βοήθεια παρά με τα παραδοσιακά προγράμματα απώλειας βάρους

Οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν λίγο περισσότερο βάρος με online βοήθεια παρά με τα παραδοσιακά προγράμματα απώλειας βάρους, υποστηρίζουν Ιάπωνες ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Obesity.

Με την παχυσαρκία σε αύξηση, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες το internet να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο απώλειας βάρους, κυρίως επειδή πιστεύεται ότι είναι εύχρηστο και λιγότερο δαπανηρό.

Η ιαπωνική μελέτη αποδεικνύει ότι τα άτομα που είχαν βοήθεια μέσω διαδικτύου έχασαν κατά μέσο όρο 680 γραμμάρια περισσότερα από τους συμμετέχοντες σε κλασσικά προγράμματα απώλειας κιλών.

Η ανασκόπηση εστίασε σε 23 έρευνες όπου συγκρίνονταν προγράμματα απώλειας βάρους με τη συμβολή του διαδικτύου και αυτών χωρίς online υποστήριξη.

Το internet είχε χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς στα διάφορα προγράμματα ελέγχου του βάρους. Κυρίως όμως για εξατομικευμένες οδηγίες, επικοινωνία με ειδικούς, συμβουλευτική και τήρηση διατροφικού ημερολογίου.

Επίσης, τα προγράμματα διέφεραν ως προς την συχνότητα της χρήσης του internet. Ο Δρ Η.Σον από το Ινστιτούτο Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Τσουκούμπα εντόπισε και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έκανα τα διαδικτυακά προγράμματα περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, όταν το Internet αντικαθιστούσε την πρόσωπο με πρόσωπο συμβουλευτική, τα άτομα κατέληγαν να ζυγίζουν 1,3 κιλά περισσότερο απ’ αυτούς που δεν λάμβαναν διαδικτυακή βοήθεια.

Αλλά τα προγράμματα που περιλάμβαναν και το internet μαζί με την κατά πρόσωπο συμβουλευτική βοηθούσαν τους συμμετέχοντες να καταλήξουν 907 γραμμάρια ελαφρύτεροι, συγκριτικά με εκείνους που δεν χρησιμοποιούσαν και το διαδίκτυο.

Επίσης τα προγράμματα που είχαν βασιστεί στο internet ήταν πιο αποτελεσματικά όταν ο στόχος ήταν η απώλεια βάρους ευθύς εξαρχής, και λιγότερο αποτελεσματικά όταν ο στόχος ήταν μόνο η διατήρηση του βάρους.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι τα προγράμματα απώλειας βάρους με χρήση του διαδικτύου δεν υπερέχουν πάντα.

Αυτά που περιλήφθηκαν στην ανασκόπηση διέφεραν σε πολλά σημεία και όχι μόνο ως προς τη χρήση του διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και σίγουρα είναι μια λύση για όσους έχουν χρησιμοποιήσει πιο κλασσικά προγράμματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment