PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπερλουσκόνι: «Θα φύγω μόνο αν με ρίξουν»


Σε εκδήλωση του κυβερνώντος Λαού της Ελευθερίας παρενέβη την Κυριακή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να διαμηνύσει ξανά πως δεν παραιτείται.

Σε εκδήλωση του κυβερνώντος Λαού της Ελευθερίας παρενέβη την Κυριακή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να διαμηνύσει ξανά πως δεν παραιτείται και να προαναγγείλει ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη «για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την Ιταλία». Η κατάσταση όμως στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς είναι έκρυθμη, οι σχέσεις Μπερλουσκόνι-Τρεμόντι στο «κόκκινο», ενώ η κεντροαριστερή αντιπολίτευση επιμένει να ζητά εκλογές.

Ο δε δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο, που ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη, παρεμβαίνει στη γενικότερη συζήτηση για την πολιτική πορεία της χώρας, λέγοντας «όχι άλλες Νικόλ Μινέτι», αναφερόμενος στην καλλίγραμμη οδοντοτεχνίτη του Καβαλιέρε που συμμετείχε στα πάρτι μπούνγκα-μπούνγκα και αναδείχθηκε σε περιφερειακή σύμβουλο του Μιλάνου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους παρευρισκόμενους σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του στο Κούνεο, έξω από το Τορίνο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «πρόκειται να παραιτηθεί μόνον αν τον καταψηφίσει η Βουλή».

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «παρόλο που η αντιπολίτευση ζητεί καθημερινά από την κυβέρνηση να φύγει, δεν μπορεί κανείς να τρέχει πίσω από τις προσδοκίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Ο Καβαλιέρε τόνισε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να παρουσιάσει ένα νομοθετικό διάταγμα που, όπως δηλώνει, θα ευνοήσει την οικονομική ανάπτυξη και θα αποδείξει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, όμως, η κατάσταση στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς, συνεχίζει να είναι έκρυθμη: ο περιφερειάρχης του Μιλάνου, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι ζήτησε εκ νέου να οργανωθούν εσωτερικές εκλογές ανάμεσα στα μέλη της συντηρητικής παράταξης για την ανάδειξη του διαδόχου του Ιταλού πρωθυπουργού.

Στη δική του παρέμβαση ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο υπογραμμίζει ότι στο μέλλον δεν πρέπει να υπάρξουν ποτέ πια υποψήφιες σαν την περιφερειακή σύμβουλο του Μιλάνου, Νικόλ Μινέτι. «Διότι, με τις κινήσεις αυτές, προσβάλλεται η χώρα και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι» λέει.

Η νυν περιφερειακή σύμβουλος του Μιλάνου, και πρώην οδοντοτεχνίτης του Καβαλιέρε που φέρεται να συμμετείχε σε πάρτι στην βίλα του Μπερλουσκόνι, εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο του Μιλάνου, με μπλουζάκι που έγραφε «χωρίς αυτό, είμαι ακόμη καλύτερη».

Στο «κόκκινο» βρίσκεται την ίδια ώρα η ένταση στις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι. Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου, ο Τρεμόντι πολιορκείται από στενούς συνεργάτες του Μπερλουσκόνι που προσπαθούν να τον εξωθήσουν σε παραίτηση.

Προς το παρόν, όμως, ο Ιταλός «υπερυπουργός Οικονομικών», κύριος συνομιλητής των μεγαλύτερων διεθνών οικονομικών θεσμών, δείχνει αποφασισμένος να δώσει μάχη για να παραμείνει στην θέση του, έστω και αν ακόμη και η δημόσια τηλεόραση Rai, μεταδίδει ότι οι σύμβουλοι του Καβαλιέρε πρότειναν ήδη την αντικατάστασή του από τον νυν γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Βιττόριο Γκρίλι.

Ο Γκρίλι, φέρεται να αρνήθηκε να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο ήδη κατέχει στρατηγικής σημασίας θέση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment