PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπερλουσκόνι: Η χώρα να πάει σε εκλογές


Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να περιορίσει την έκταση της πολιτικής κρίσης στο εσωτερικό της παράταξής του, μετά την παραίτηση των πέντε υπουργών της από την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε χθες ότι «μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να ψηφισθεί το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ, ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και η οριστική κατάργηση για φέτος του φόρου ιδιοκατοίκησης» και στην συνέχεια «η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές», εντός ακόμη και του Νοεμβρίου.

Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να περιορίσει την έκταση της πολιτικής κρίσης στο εσωτερικό της παράταξής του, μετά την παραίτηση των πέντε υπουργών της από την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα. «Αποφάσισα μόνος μου (σ.σ. για τις παραιτήσεις των υπουργών), η Φόρτσα Ιτάλια δεν είναι μια εξτρεμιστική δύναμη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεν εκδηλώθηκαν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στη συνάντηση του Μπερλουσκόνι με τους 188 βουλευτές και γερουσιαστές του. Εκτός από τον Μπερλουσκόνι, μίλησαν μόνο οι εκπρόσωποι της «νέας Φόρτσα Ιτάλια» στη βουλή και στη γερουσία.

Η μόνη επίσημη δήλωση είναι αυτή που έκανε ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο, πρώην εκπρόσωπος του Λαού της Ελευθερίας στη βουλή. Κατ’ αυτόν, «ή οι πέντε υπουργοί της κεντροδεξιάς πρέπει να αποσύρουν της παραιτήσεις τους, ή πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Διαφορετικά δεν μπορεί να εγκριθεί κανένα απολύτως οικονομικό μέτρο».

Έως αύριο το πρωί, όταν αναμένεται ο πρωθυπουργός Λέτα να παρουσιαστεί ενώπιον της γερουσίας για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς – ανάμεσα στην «φιλοκυβερνητική ομάδα» και όσους τάσσονται υπέρ πρόωρων εκλογών – πρόκειται σίγουρα να συνεχισθεί, με νέες δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο Λέτα έχει καταστήσει σαφές ότι θα να παραμείνει στην θέση του μόνον αν εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και μακροπρόθεσμη εντολή διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment