PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μπαράζ κινητοποιήσεων


Τις στάσεις εργασίας συνεχίζουν από αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ξεκινούν απεργίες οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι.

Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Tα φαρμακεία του Πειραιά είναι κλειστά και σήμερα, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου του Πειραιά. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου στο ραδιοσταθμό «9,84».

Δικηγόροι

Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι όλης της Ελλάδος, εκτός των Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, κατέρχονται σε τριήμερη αποχή, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα αποφασίσει αύριο, Τετάρτη, για το αν θα κατέλθουν σε απεργία ή όχι οι δικηγόροι της πρωτεύουσας.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για Τετάρτη και Πέμπη στάσεις εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι.

Ηλεκτρικός

Oι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, καθώς το σωματείο τους είχε Γενική Συνέλευση, με αντικείμενο την επικύρωση των προτάσεων που θα καταθέσουν στον διάλογο.

Ακυρώνονται δρομολόγια του ΟΣΕ

Δεκάδες δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου, του ΟΣΕ ματαιώνονται το προσεχές διήμερο, καθώς οι συρμοί του Οργανισμού θα μείνουν ακινητοποιημένοι, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης για τις 19 & 20 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία αύριο και μεθαύριο, ημέρες της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο. Επίσης καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Στον «αέρα» βρίσκεται η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για αύριο, 19 του μηνός, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, καθώς το πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΥΠΑ, έκρινε παράνομη την κινητοποίηση.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης, για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει για την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια μέρα στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί, επίσης, τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment