PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μοσκοβισί: Ίσως χρειαστεί ευελιξία στα ελλείμματα λόγω μεταναστευτικού


Η Eυρωζώνη μπορεί να χρειαστεί να δείξει ευελιξία στην εφαρμογή κανόνων που υποχρεώνουν τα μέλη της σε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Eυρωζώνη μπορεί να χρειαστεί να δείξει ευελιξία στην εφαρμογή κανόνων που υποχρεώνουν τα μέλη της σε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, λόγω του κόστους της προσφυγικής κρίσης, είπε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως ανέφερε ο Μοσκοβισί σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιτρέπει ευελιξία υπό έκτακτες περιπτώσεις.

«Θα προσπαθήσουμε τώρα να αναλύσουμε το κατά πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκτακτη περίπτωση η προσφυγική κρίση. Είναι η μεγαλύτερη μετανάστευση ανθρώπων εδώ από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η προσφυγική κρίση «είναι βραχυπρόθεσμο βάρος για τις οικονομίες» αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει «στο μεσοπρόθεσμο χρόνο αυτό». «Άρα θα πρέπει να βλέπουμε την προσφυγική κρίση και το κόστος της ως επένδυση. Είμαι σίγουρος ότι θα αφυπνίσει ένα καινούριο εργατικό δυναμικό, καινούρια ενέργεια και καινούρια κατανάλωση, οπότε μακροχρόνια θα έχει θετική επίδραση στις οικονομίες», εκτίμησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment