PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μοράλες: Εξακολουθώ να είμαι ο πρόεδρος της Βολιβίας


«Εξακολουθώ ακόμη να είμαι ο πρόεδρος της χώρας», δηλώνει ο Έβο Μοράλες από το Μεξικό όπου έχει αναζητήσει άσυλο, την ώρα που οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως μεταβατική πρόεδρο τη γερουσιαστή Τζανίνε Άνιες.

«Το κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει ή να αποδεχθεί την παραίτησή μου. Όσο δεν το έχει κάνει, συνεχίζω να είμαι ο πρόεδρος», δήλωσε ο Μοράλες στην ισπανική «El Pais».

Το ίδιο ακριβώς, σύμφωνα με τον Μοράλες, ισχύει και για τον Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, τον αντιπροέδρο του που επίσης παραιτήθηκε την Κυριακή, καθώς και για την Αντριάνα Σαλβατιέρα, την πρόεδρο της Γερουσίας που ήταν τρίτη στη σειρά διαδοχής, τον αντιπρόεδρο της Γερουσίας και τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο Μοράλες χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό» το γεγονός ότι η Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος, αλλά και ότι επιβεβαιώνει το ότι υπήρξε πραξικόπημα.

Η Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος την Τρίτη, παρά την έλλειψη απαρτίας στο βολιβιανό Κογκρέσο.

«Οι ΗΠΑ εξαίρουν την απόφαση της βολιβιανής γερουσιάστριας Τζανίνε Άνιες να αναλάβει την ευθύνη να γίνει μεταβατική πρόεδρος και να οδηγήσει τη χώρα της σε αυτή την δημοκρατική μετάβαση βάσει του Συντάγματος της Βολιβίας και σύμφωνα με τις αρχές της Διαμερικανικής Δημοκρατικής Χάρτας», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την επίσημη αναγνώριση της Άνιες από την Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment