PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μολυβιάτη κατονόμασε η Μπακογιάννη για τις διαρροές του Wikileaks


Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως τον «καραμανλικό», που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των Wikileaks…

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως τον «καραμανλικό», που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των Wikileaks, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής”, πρωταγωνιστούσε σε συζητήσεις με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του Wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα, άφησε υπαινιγμούς και για τον Αντώνη Σαμαρά. Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη: “Το γαρ πολύ της θλίψεως….”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε: «Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, είπε ότι σύμφωνα με άλλο τηλεγράφημα από τα wikileaks, το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα το τηλεγράφημα το οποίο επικαλείται απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει.

«Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment