PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Μικρός αστεροειδής μεγέθους λεωφορείου θα περάσει κοντά από τη Γη


Πολύ κοντά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση ασφαλείας, αύριο, Παρασκευή 2 Μαρτίου, ένας ακόμη μικρός αστεροειδής, με μέγεθος λεωφορείου, θα περάσει από τη Γη.

Ο αστεροειδής «2018 DV1», που ανακαλύφθηκε στις 26 του προηγούμενου μήνα από τηλεσκόπιο της Αριζόνα, έχει διάμετρο περίπου επτά μέτρων και υπολογίζεται ότι θα περάσει σε απόσταση 113.000 χιλιομέτρων, δηλαδή στο ένα τρίτο περίπου της απόστασης Γης-Σελήνης, σύμφωνα με τη NASA και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

O «2018 DV1» θα είναι ο 18ος γνωστός αστεροειδής που από την αρχή του έτους περνά από τη Γη σε απόσταση μικρότερη της απόστασης της Σελήνης και ο έκτος κοντινότερος.

Η κοντινότερη διέλευσή του, με ταχύτητα 6,6 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (περίπου στις 07:30 ώρα Ελλάδας) και θα είναι ορατή μόνο με ισχυρότερα τηλεσκόπια.

Είχε προηγηθεί στις 25 Φεβρουαρίου η κοντινή διέλευση ενός άλλου μεγαλύτερου αστεροειδούς, του «2018 DU», που την Κυριακή πέρασε σε απόσταση 315.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Ένας τρίτος ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο «2017 VR12», διαμέτρου 150 έως 470 μέτρων, θα περάσει στις 7 Μαρτίου σε απόσταση 1,4 εκατ. χλμ. από τη Γη.

Κατατάσσεται στην κατηγορία των «δυνητικά επικίνδυνων» σωμάτων, όπως κάθε αστεροειδής μεγαλύτερος από 160 μέτρα που πλησιάζει τον πλανήτη μας σε απόσταση μικρότερη των 7,5 εκατ. χλμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment