PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μικρογεύματα στα σχολεία για να αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός των παιδιών


Τα κρούσματα φτάνουν ακόμα και το 90% των μαθητών.

Σε σχολεία της χώρας το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν κρούσματα υποσιτισμού των μαθητών και προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική κατάσταση το υπουργείο Παιδείας θα εφαρμόσει από την ερχόμενη εβδομάδα ένα πιλοτικό πρόγραμμα παροχής μικρογευμάτων στα παιδιά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει αρχικά σε 18 σχολεία – Αυλώνα, Νίκαια, Μοσχάτο, Ασπρόπυργο, Πλατεία Βάθη, Πατήσια, Κερατσίνι, Μενίδι, Ταύρος αλλά και Εξάρχεια – όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών.

Μάλιστα, σημείωσε ότι σε ορισμένα σχολεία όπου υπάρχουν και πολλά παιδιά μεταναστών, παρατηρήθηκε ότι το 80 με 90% των μαθητών αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού. Το γεύμα θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα.

Η υφυπουργός πρόσθεσε πως «Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τα κυλικεία όχι μόνο στα 18 σχολεία. Το κόστος για το υπουργείο θα είναι 1 με 2 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ» και σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη προκειμένου για την αντιμετώπιση της «παιδικής φτώχιας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment