PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μια «αφανής» πηγή γνώσης στο Περιστέρι


Μια πραγματική «όαση» δημόσιας εκπαίδευσης διαθέτει το Περιστέρι, καθώς στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Γ’ Αθήνας οι ειδικότητες δεν σταματούν στο θεωρητικό κομμάτι, αλλά διδάσκονται και στην πράξη, σε πρότυπους πανευρωπαϊκά χώρους.

Με αφορμή το οδοιπορικό του PeristeriNews.gr στα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Γ’ Αθήνας, το οποίο συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, στην περιοχή της Χωράφας.

Εκεί, ανακαλύψαμε, μέσω του διευθυντή του Ε.Κ., κ. Παναγιώτη Φαντάκη, το πλήθος των εργαστηριών που έχει το Κέντρο αλλά και τις αρκετές δράσεις που πραγματοποιούνται για τους μαθητές.

Υπερσύγχρονα εργαστήρια μηχανικών αυτοκινήτου, ψύξης-θέρμανσης, κομμωτικής, αισθητικής και πολλών άλλων ειδικοτήτων ήταν η ευχάριστη έκπληξη που, ομολογουμένως, αγνοούσαμε ως τώρα. Είναι σίγουρο πως με τέτοιους χώρους ο σπουδαστής εστιάζει στο αντικείμενο του, δεν ασχολείται απλά με το θεωρητικό υπόβαθρο ενός επαγγέλματος και σίγουρα δεν βαριέται, κάθε άλλο δηλαδή.

Αυτό φαίνεται και από τις επιτυχίες του Ε.Κ. που μας έδωσε ως παραδείγματα ο κ. Φαντάκης, καθώς ένας μαθητής με ειδικότητα το φυσικό αέριο έπιασε δουλεία στο εξωτερικό με μισθό 1.500 ευρώ ενώ μια σπουδάστρια κομμωτικής του Κέντρου θα λάβει μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό κομμωτικής στο Παρίσι, σε λίγους μήνες. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι φορείς που ζητούν άτομα από το Ε.Κ. για ενασχόληση.

Οι ειδικότητες του Εργαστηριακού Κέντρου:

ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ

  • Αισθητική Τέχνη
  • Κομμωτική Τέχνη
  • Βοηθός Οδοντοτεχνίτη

 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

  • Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου
  • Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών
  • Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού
  • Τεχνικός Οχημάτων

 

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

  • Γραφικές Τέχνες

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  • Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού
  • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

  • Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

 

Ο Διευθυντής μας τόνισε ότι οι νέοι της πόλης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και αυτές οι ειδικότητες, ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και μπορούν να είναι και κερδοφόρες, αλλά και ότι η φοίτηση στο Εργαστηριακό Κέντρο είναι δωρεάν, δηλαδή οι σπουδαστές μαθαίνουν μία τέχνη στην πράξη, δίχως να ξοδεύονται, όπως σε ιδιωτικά κέντρα.

Επιπλέον, το Εργαστηριακό Κέντρο διαθέτει πολύ ικανό και πάντα εξυπηρετικό προσωπικό. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι το Ε.Κ. εκδίδει τα δικά του βιβλία, εντελώς δωρεάν για τους σπουδαστές, τα οποία τα διανείμει σε αυτούς ώστε να γνωρίζουν και το θεωρητικό υπόβαθρο ενός επαγγέλματος. Παράλληλα, η προσήλωση των καθηγητών είναι τέτοια, ώστε να βοηθούν τους μαθητές, ακόμα και εκτός ωραρίου, δίχως να αμείβονται. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η καθηγήτρια της κομμωτικής του Ε.Κ. που έκανε εντατικά μαθήματα στην σπουδάστρια που θα παρευρεθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό, που αναφέραμε παραπάνω.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι το Περιστέρι διαθέτει ένα «στολίδι» εκπαίδευσης, δίχως να το γνωρίζει. Οι νέοι της πόλης θα πρέπει να ξέρουν ότι, πέρα από τις πανεπιστημιακές σπουδές, υπάρχουν και αυτές οι ειδικότητες που αφενός μπορούν να προσφέρουν εργασία και αποκατάσταση στο μέλλον, αφετέρου διδάσκονται στην πράξη, σε εξαιρετικούς χώρους, άριστων προδιαγραφών, από ικανούς καθηγητές και εντελώς δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του Εργαστηριακού Κέντρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment