PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Self test κατά προτεραιότητα για μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς


Στα self test και την χορήγησή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης:

«Αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθούν τα self test κατά προτεραιότητα στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία για να επιστρέψουν τα παιδιά με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα σχολεία».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είπε πως «δομιμαζόμαστε» αλλά το ΕΣΥ αντέχει.

Ευχαρίστησε δε, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, κάνοντας ειδική αναφορά στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής.

Αναφορικά με τις αποφάσεις για τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» από το lockdown, ο πρωθυπουργός είπε:

«Θα αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής που θα λάβουν υπόψη από τη μια τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και από την άλλη ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση και τα μέτρα δεν τηρούνται όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις αφού τους ακούσουμε».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «καλό νέο» ότι τις τελευταίες ημέρες είδαμε μια ισορροπία στη σχέση εισιτηρίων – εξιτηρίων στα νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωράει ταχύτατα αλλά δυστυχώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα εμβόλια, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην παράδοση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Από τον Απρίλιο που θα έχουμε περισσότερα εμβόλια θα μπορέσουμε να χτίσουμε πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομίας και δραστηριότητας» ανέφερε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment