PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα έχετε χρόνο να δώσετε εξηγήσεις


Αίσθηση προκάλεσε η προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή προς τον Αλέξη Τσίπρα, στην τριτολογία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

«Μην ανησυχείτε, θα υπάρχει πολύς χρόνος να ερωτηθείτε και να δώσετε εξηγήσεις για όλα αυτά τα οποία ακούμε. Δεν ξεχνιούνται αυτά εύκολα, και εν πάση περιπτώσει, κάποια στιγμή θα χρειαστεί κι εσείς να απαντήσετε για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες» είπε ο πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα, είχε πει πως «δεν θα μιλήσω για σκάνδαλα και σκανδαλολογία, γιατί πολύ φοβάμαι ότι, έστω και μια δική μου αποστροφή, θα μονοπωλήσει τη δημοσιότητα».

Τι είπε και ο Στ. Πέτσας

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Νίκος Παππάς, αλλά και για το ενδεχόμενο η εξεταστική να επεκταθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης και ζητούμε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει, εκτός αν όλοι εκλάβουμε ως οριστική την απόφασή του να εναγκαλιστεί πλήρως με τον κ. Παππά και άρα να υιοθετήσει και ο ίδιος την ευθύνη. Όσον αφορά το νομικό σκέλος, αυτό είναι θέμα το οποίο, κατ’ αρχάς, αφορά τη Δικαιοσύνη. Μετά τις εξελίξεις στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή, γιατί κάποια στιγμή αναμένουμε ή εικάζουμε όλοι ότι θα μεταφερθεί. Τότε θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθούμε από εκεί και μετά».

Σε παρόμοια ερώτηση, ο κ. Πέτσας απάντησε πως και για εξεταστική «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές». Σε ερώτηση, τέλος, για το εάν όλα τα θέματα για τον κ. Παππά είναι ανοικτά και για τον πρώην πρωθυπουργό, είπε «ας μη βιαζόμαστε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment