PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές


Μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για το καλό του τόπου, πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές με διαφορά 9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποχωρεί συνεχώς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του λαού».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «μπορεί ο χρόνος μέχρι τη συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης να φαίνεται μικρός αλλά είναι αρκετός ιδίως όταν εμφανίζονται εθνικοί κίνδυνοι».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι «σηματοδοτεί ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης» σημειώνοντας ότι «είναι φανερό πως ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση».

Σε μια δήλωση με έντονο το αίσθημα της ενότητας ο κ. Μητσοτάκης αφού αρχικά είπε ότι «αντλώ δύναμη από όσους μας ψήφισαν» συμπλήρωσε άμεσα ότι «σέβομαι απόλυτα όσους έκαναν άλλες επιλογές».

«Θα εργαστώ για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους γιατί είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες για να βάλουμε τη χώρα σε πιο αισιόδοξη πορεία».

«Στην καρδιά μου δεν υπάρχουν κάποιοι που θα τελειώσουιν κάποιους, δεν υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ με σαφή την αιχμή για την προεκλογική ρητορική του Αλέξη Τσίπρα. «Για μένα υπάρχουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» είπε στο ίδιο πνεύμα ο κ. Μητσοτάκης.

Έστειλε, δε, μήνυμα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με αίσθημα ευθύνης και σεμνότητας», προσθέτοντας ότι η νίκη της ΝΔ «σαφώς μοιράζει αισθήματα χαράς στα μέλη της παράταξης».

Δίνοντας μήνυμα για την επόμενη ημέρα είπε ότι «πρώτος ξεκινώ αγώνα για να πείσω όσο δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε για να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον δίνοντας έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων παρουσιάζοντας και εξηγώντας το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα για να κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα σε μια πορεία αναγέννησης από την οποία κανείς δεν περισσεύει».

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας, θα εργαστώ πολύ σκληρά για να την ανταποδώσω» έκλεισε τη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες, σήμερα, με τη μεγάλη σας συμμετοχή στις εκλογές, επιβεβαιώσατε την αξία και τη δύναμη της Δημοκρατίας μας. Μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα ξαναπήγε στις κάλπες και έστειλε ένα καθαρό μήνυμα. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, πλέον, την πρώτη και πολύ ενισχυμένη πολιτική δύναμη της χώρας. Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Και αυτή η αλλαγή, για την οποία μίλησα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήδη ξεκίνησε.

Στέκομαι μπροστά σας, με απόλυτη επίγνωση της πατριωτικής μου ευθύνης. Σας παρουσίασα το πρόγραμμά μας και σας υποσχέθηκα ότι θα εργαστώ σκληρά για να αλλάξω την πορεία της Πατρίδας μας. Για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αντλώ δύναμη από όσους μας τίμησαν, αλλά σέβομαι απόλυτα τους συμπολίτες μας που έκαναν άλλες επιλογές. Θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Γιατί είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να βάλουμε την πατρίδα μας σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή. Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, όσο και των εκλογών στις περιφέρειες αλλά και τους μεγάλους δήμους, σηματοδοτεί μία ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης.

Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησης φαίνεται μικρός, αλλά είναι αρκετός για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα. Ιδίως όταν διαγράφονται εθνικοί κίνδυνοι, αλλά και νέες απειλές στην οικονομία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Που να διασφαλίζει τη σταθερότητα, αλλά και την προοπτική της σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Και αυτή είναι τελικά η μόνη καθαρή λύση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, δεν μπορεί να υποχωρεί συνεχώς.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, το αποτέλεσμα ασφαλώς και γεννά αισθήματα χαράς στους φίλους της παράταξής μας. Ζητώ από όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να το αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης, αλλά, πάνω απ’ όλα, με σεμνότητα. Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά. Και κυρίως αποτελέσματα που θα κάνουν τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη.

Στην καρδιά μου, δεν υπάρχουν κάποιοι που θα τελειώσουν κάποιους. Δεν υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, υπάρχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Πάνω απ’ όλα δεν ξεχνούμε ότι πολλοί συμπολίτες μας έκαναν διαφορετικές επιλογές.

Από αύριο, λοιπόν, ξεκινώ έναν καινούριο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον. Συνεχίζουμε τον αγώνα να σταθούμε κοντά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής. Και θα το πράξουμε με τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, με αυτοπεποίθηση, αλλά και με αξιοπρέπεια. Δίνοντας έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων. Παρουσιάζοντας και εξηγώντας το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα, για το οποίο και θα ζητήσουμε την έγκριση του ελληνικού λαού. Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα. Σε μια πορεία αναγέννησης της χώρας, από την οποία κανείς δεν περισσεύει.

Τώρα ανατέλλει ο ήλιος μιας Ελλάδας πιο φωτεινής. Μιας Ελλάδας, που υπέφερε πολύ, υπέμεινε πολλά, αλλά βρήκε τη δύναμη να ανοίξει η ίδια τον δρόμο της για μια καλύτερη ζωή. Ας υψώσουμε αυτόν τον ήλιο, στην μέση του γαλανού ουρανού μιας περήφανης πατρίδας.

Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας και την στήριξή σας. Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ πολύ σκληρά για να την ανταποδώσω».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment