PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν νοείται η Τουρκία να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες


Σε ξεκάθαρη αλλαγή πολιτικής στάσης καλεί την Τουρκία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως η Άγκυρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ευρωπαϊκές κυρώσεις αν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες.

«Τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα. Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες. Και πιστεύω πως αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους τους παράγοντες που ενδιαφέρονται για αυτή τη γωνιά του κόσμου».

Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο του Politico, Matthew Kaminski, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου τεχνολογίας και καινοτομίας «Web Summit 2020» της Λισαβόνας, που εφέτος διενεργείται διαδικτυακά.

«Τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες της Ευρώπης των 27 την επιβολή κυρώσεων αλλά και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «οι κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι από την Σύνοδο του Οκτωβρίου ενώ το θέμα του εμπάργκο το έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους ευρωπαίους ηγέτες κατά τη Συνόδο του Νοεμβρίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment