PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μητρόπολη Περιστερίου: Αγιασμός κατηχητικών και κοινωνικού φροντιστηρίου


Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης τέλεσε, στο πλήρως ανακαινισμένο επισκοπείο, τον αγιασμό για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους, με την παρουσία των υπεύθυνων Ιερέων και αντιπροσωπεία κατηχητών και παιδιών, τηρώντας όλα τα μέτρα για τον covid-19.

Ο κ. Κλήμης μίλησε για την σπουδαιότητα και την παρουσία των κατηχητικών δράσεων στο σύγχρονο, εγωπαθή κόσμο και κάλεσε τους υπεύθυνους κληρικούς μέσα από το παράδειγμα τους να απαλλάξουν την νεότητα από το αμάρτημα της γενιάς μας δηλαδή, την ασυνέπεια λόγων και έργων, όπως έπραξαν και οι σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας, τους οποίους χάρισε ο Θεός για να έχουμε ελπίδα και όραμα. Ακόμη ζήτησε να στηρίξουν έμπρακτα το πολύπλευρο έργο των κατηχητών. Ενώ τέλος ανακοίνωσε τη σύσταση 5μελούς επιτροπής κληρικών και λαϊκών που θα έχει σκοπό την ανασύσταση και αναδιοργάνωση του κατηχητικού έργου της Μητρόπολης, με σκοπό να πραγματοποιηθεί η πνευματική ανασύσταση των ενοριών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υπεύθυνος νεότητας π. Νεκτάριος Δημητριάδης, ο οποίος κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στην αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας και να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους στηριζόμενοι στα ιδανικά και τις αρχές που προσφέρει αυτή. Και έχοντας ως όπλα πνευματικά την θυσιαστική αγάπη και την ειλικρινή ταπείνωση να γίνουν μάρτυρες Χριστού και κοινωνοί του Ευαγγελίου στον σύγχρονο κόσμο που είναι αποξενωμένος από το Χριστό.

Το λόγο ακόμη έλαβαν κατηχητές, οι οπαίοι εξέφρασαν την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους για την σημερινή πραγματικότητα και τον τρόπο δράσης των κατηχητικών ομάδων στα πλαίσια μιας υγιούς πνευματικής πορείας.

Κλείνοντας αυτή την εκδήλωση ὁ Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά υγεία και δύναμη στο έργο τους, με πλούσια και ευλογημένη σπορά ώστε στο τέλος να έχουμε πλούσια πνευματική καρποφορία.

Στο τέλος προσφέρθηκε σέ όλους σχετικό κέρασμα στον αύλειο χώρο του επισκοπείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Μέσα σε κλίμα χαράς τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον covid-19.

Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε κατόπιν εντολής και ευλογίας του Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος, ο Υπεύθυνος των Κοινωνικών Φροντιστηρίων Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Ζαρίκος, εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού «Ευαγγελιστρίας» Περιστερίου, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, πλαισιούμενος από εθελοντές Καθηγητές, γονείς και μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο π. Αλέξανδρος μετέφερε το ευχετήριο μήνυμα του Μητροπολίτου Περιστερίου προς τους 35 εθελοντές καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο (Τμήματα Α, Β και Γ Λυκείου) λόγω του ιού covid-19 φιλοξενεί 80 μαθητές και μαθήτριες, αντί του αριθμού των 120 και παραδίδουν σε αυτό, εντελώς δωρεάν, τα μαθήματα 35 εθελοντές καθηγητές όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων.

Ο Υπεύθυνος των Κοινωνικών Φροντιστηρίων ανακοίνωσε την πραγματοποίηση Διαδικτυακών Σεμιναρίων Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διατροφής, ψυχικής υγιεινής κ.α. από έγκριτους επιστήμονες καθώς και την πλήρη ετοιμότητα του εν λόγω Κοινωνικού Φροντιστηρίου να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα όποτε και εάν χρειαστεί, όλα διαδικτυακά, όπως ομοίως έγινε πράξη και κατά την περίοδο του γενικευμένου lockdown του παρελθόντος Μαρτίου.

Μετά το πέρας της λιτής εκδήλωσης παρετέθη μικρό κέρασμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment