PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μητροπολίτης Περιστερίου: Συνάντηση γνωριμίας με φοιτητές


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στη συνέχεια παραβρέθηκε στην αιμοδοσία στον Ναό της Ευαγγελίστριας και το απόγευμα συναντήθηκε με φοιτητές της πόλης μας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Περιστερίου: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε πνευματικούς τους ευλαβεστάτους εφημερίους του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Κελαιδίτη και π. Ιωάννη Αντωνίου. Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρως συγκινησιακό, σε αναγνώριση του πολύπλευρου ποιμαντικού έργου του Ιερατικώς Προισταμένου π. Στυλιανού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου ευλόγησε την Αιμοδοσία, επικοινώνησε με τους εθελοντές αιμοδότες της Μητροπόλεως μας και ομίλησε σχετικώς περί της υψηλής σημασίας αυτής της κοινωνικής προσφοράς. Επήνεσε τον υπεύθυνο της Αιμοδοσίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Αλέξανδρο Ζαρίκο για την άρτια οργάνωση και ευχήθηκε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλες τις υπεύθυνες κυρίες του φιλοπτώχου, οι οποίες συνεγκέντρωναν στην είσοδο του Ναού Τρόφιμα για τους ενδεείς αδελφούς μας.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά να δεχθεί στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως μας, κατόπιν προσωπικής του προσκλήσεως, φοιτητές της πόλεώς μας στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας μαζί τους. Στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας ανταποκρίθηκαν περίπου 100 φοιτητές όπου και καθορίστηκε οι συγκεντρώσεις αυτές να είναι μηνιαίες με θεματολογία που να ενδιαφέρει τους νέους και να προτείνεται από τους ιδίους.

Μετά το τέλος της επιτυχούς αυτής συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος και οι νέοι μετέβησαν στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου εντός του Επισκοπείου όπου τελέσθηκε το Ιερό Απόδειπνο . Σε ανάμνηση της πρώτης αυτής επικοινωνίας ο Σεβασμιώτατος τους προσέφερε από ένα αναμνηστικό δώρο και παρέθεσε κέρασμα στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Επισκοπείου, ευχόμενος σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment