PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μητέρα θύματος στο Μάτι: Να ανακληθούν οι προαγωγές ανθρώπων που διαχειρίστηκαν την τραγωδία


Στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνεται με επιστολή της η Αθηνά Μουτάφη, που έχασε τον 25χρονο γιο της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Εκφράζει την «εύλογη οργή» των θυμάτων για τις πρόσφατες προαγωγές και διορισμούς σε θέσης ύψιστης ευθύνης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας) τριών «ανθρώπων που εκείνη την ημέρα κατείχαν καίριες θέσεις διαχείρισης της τραγωδίας που ζήσαμε», καθώς τις θεωρούν «ύβρεις στη μνήμη των παιδιών μας», και του ζητεί να τις ανακαλέσει.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή της η κ. Μουτάφη αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ.

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή με την ιδιότητά σας ως πατέρα πρωτίστως.

Είμαι μητέρα δύο παιδιών συνομήλικων με τα δικά σας. Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου φιλοξενούμασταν σε φιλικό σπίτι στο Μάτι και καταφύγαμε με τα παιδιά μου στη θάλασσα. Ως μητέρα και άνθρωπος, ήταν αδύνατο να σκεφτώ πως δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας και μόλις 25 χλμ απο τη Βουλή των Ελλήνων, εκτυλισόμμενης καταστροφής αυτού του μεγέθους, δεν θα υπήρχε κινητοποίηση διάσωσής μας. Κολυμπώντας 6 ώρες, μη μπορώντας να αναπνεύσουμε απο τους καπνούς, 13 άνθρωποι πνίγηκαν. Μεταξύ αυτών και ο 25χρονος γιός μου, ο Βίκτωρας.

Με στοιχειώδη ενσυναίσθηση ως άνθρωπος και κυρίως ως πατέρας, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μιας μάνας που δίπλα της παλεύουν τα παιδιά της να σωθούν, χωρίς η ίδια να είναι σε θέση να τα βοηθήσει. Μιας μάνας και μιας αδελφής που βλέπουν και ακουν το παιδί τους να χάνεται. Σίγουρα, κανείς δε μπορεί να φανταστεί πως ζούμε ως ζωντανοί νεκροί, οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν εκείνο το απόγευμα.

Οι συγγενείς των 102 αδικοχαμένων ζούμε ελπίζοντας την ηθική δικαίωσή τους απο τη Δικαιοσύνη. Μέχρι τότε, κινήσεις προαγωγής όπως στις πρόσφατες κρίσεις της Πυροσβεστικής και διορισμού σε θέσης ύψιστης ευθύνης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας) ανθρώπων που εκείνη την ημέρα κατείχαν καίριες θέσεις διαχείρισης της τραγωδίας που ζήσαμε, αποτελούν ύβρεις στη μνήμη των παιδιών μας και προκαλούν την εύλογη οργή μας. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν αυτές τις θέσεις όσοι εκτελούσαν υπηρεσία την ημέρα που το ελληνικό κράτος επέδειξε τη χειρότερη ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων και προστασίας των πολιτών του.

Σας παρακαλώ ως Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και ως πατέρα, να ανακαλέσετε τις κινήσεις αυτές, καθώς δεσμευτήκατε τόσο τις μέρες αμέσως μετά την τραγωδία, όσο και αρκετές φορές έκτοτε, και πλέον ως Πρωθυπουργός, «να αποδοθούν ευθύνες, γιατί σε μια Δημοκρατία, υπάρχει ευθύνη»!

Αθηνά Μουτάφη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment