PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μηνύματα των κομμάτων για τη 21η Απριλίου


Στα μηνύματα των αγώνων κατά της δικτατορίας εστιάζουν στις ανακοινώσεις τους με αφορμή την αυριανή 44ή επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στα μηνύματα των αγώνων κατά της δικτατορίας εστιάζουν στις ανακοινώσεις τους με αφορμή την αυριανή 44ή επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η στρατιωτική δικτατορία, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τον αντικομμουνισμό, επιβλήθηκε το 1967 έχοντας τη στήριξη των μονοπωλίων, που σήμερα ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, και γιατί το εργατικό λαϊκό κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Καλεί παράλληλα το λαό να υπερασπιστεί και να κατακτήσει τα δικαιώματά του, αντιπαλεύοντας τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, με στόχο να ανατρέψει την εξουσία τους.

«Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία», τονίζει από την πλευρά του ο Συνασπισμός.

Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι, όπως αναφέρει, «ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο μνημόνιο και τη σημερινή οικοδόμηση της ΕΕ».

Για κρίσιμη καμπή της χώρας, που, όπως επισημαίνει, βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας, κάνει λόγο η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι ο φόβος για το αύριο έχει δημιουργήσει συνθήκες έντονης απογοήτευσης για τους πολίτες, χαρακτηρίζει ωστόσο «άστοχες και ιστορικά λαθεμένες» τις συγκρίσεις με το 1967. Παρά ταύτα, καταλήγει, είναι επίκαιροι οι αγώνες για εμβάθυνση της δημοκρατίας, για περισσότερο κοινωνικό κράτος, για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment