PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μηνύματα για την Πρωτομαγιά


Τα μηνύματα των κομμάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

“Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους -όπως και όλους τους Έλληνες- σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία. Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κερδίσει τα τελευταία πολλά χρόνια” σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στο φετινό μήνυμά του για την Πρωτομαγιά, κάνοντας λόγο για αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι “λύση δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο με μια επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια Ασφάλεια. Και, πρώτα από όλα, Επανεκκίνηση στην Οικονομία. Με δράσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία. Με σχέδιο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης. Αυτές είναι οι δικές μας προτεραιότητες. Αυτό είναι το Συμβόλαιο που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες”.

Αλέκα Παπαρήγα:
Ανατροπή των συσχετισμών από τα κάτω, συμπαράταξη με το ΚΚΕ, λαϊκή οργάνωση και πρωτοβουλία, αυτός είναι ο δρόμος που έχει φως.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
Ένας χρόνος μνημονίου και έχουν ξεριζωθεί σχεδόν όλες οι εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι φανερό ότι όσο περισσότερο μένουμε στο μνημόνιο και όσο περισσότερο παραμένει η κυβέρνηση της καταστροφής, η κυβέρνηση Παπανδρέου, τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα. Ας μην ζήσουμε άλλη μνημονιακή Πρωτομαγιά. Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι να ξεπεράσουν και τις χωριστικές συγκεντρώσεις αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν εμπνέουν και να ακολουθήσουν το δρόμο που έδειξαν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας, το δρόμο της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της μη υποχωρητικότητας. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό για να υπάρξει ελπίδα και προοπτική γι αυτόν τον τόπο.

Δήλωση Φ. Κουβέλη
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας του κόμματος, συμμετείχε στη συγκέντρωση των συνδικάτων για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.

Ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς είναι αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αγώνας για τα δικαιώματα της κοινωνίας. Η κοινωνία πρέπει όρθια, εξοπλισμένη με τα δικαιώματά της, να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Σε αυτό τον αγώνα κανένας δεν πρέπει να λείπει”.

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποβρυχίων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε:

“Πρόκειται για κατάπτωση, πρόκειται για νοσηρότητα, ενός πολιτικού συστήματος που αποσυντίθεται. Η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας”.

Δημοκρατική Συμμαχία
“Οι μύθοι και τα στερεότυπα των τελευταίων τριάντα χρόνων έχουν καταρρεύσει, τα πρότυπα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού έχουν αποκαλυφθεί και εκπέσει, η εποχή των ανέξοδων παροχών έχει παρέλθει.

Τώρα το νόημα της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων που προκαλεί ο σύγχρονος διαχωρισμός των Ελλήνων σε εκείνους που είναι μέσα στο σύστημα και στους υπολοίπους, που είναι αποκλεισμένοι απ’ αυτό. Με πιο χαρακτηριστική την έκφραση αυτή μεταξύ όσων θέλουν να διατηρήσουν στρεβλώσεις και αγκυλώσεις που συμβάλλουν στα τεράστια ελλείμματα του κράτους απέναντι στους 270.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχασαν μέσα σ’ ένα χρόνο τη δουλειά τους, χωρίς κανείς από τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό να νοιαστεί γι’ αυτούς.

Το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και συλλογικής νοοτροπίας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι επιλογές, ευκαιρίες και προοπτική για τους Έλληνες εργαζόμενους μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από μια καινούργια αρχή που θα στηρίζεται στην αλήθεια και το ρεαλισμό. Στην απελευθέρωση της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής από τα δεσμά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ένα ξεκάθαρο σκοπό: Να διαμορφώσει ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους, στην οργάνωση της πολιτείας, στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής, στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment