PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με 1.000.000 πλαστά ευρώ θα γέμιζαν την αγορά


Σπείρα παραχαρακτών θα πλημμύριζε την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα.

Σπείρα παραχαρακτών θα πλημμύριζε την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα, συνολικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, ποσό εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα!

Οι δύο 27χρονοι δράστες, που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τα σχέδιά τους να καταρρέουν καθώς έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών, είχαν μετατρέψει ένα διαμέρισμα στο Γαλάτσι σε εργαστήριο παραχάραξης.

Η αρχή του τέλους της παράνομης δράσης των δύο αντρών γράφτηκε όταν στη διάρκεια ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του τμήματος Ασφάλειας Πατησίων βρήκαν πάνω στον καθένα τους από ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Στη συνέχεια, αφού έθεσαν υπό κράτηση τους δύο άντρες, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα τους στο Γαλάτσι, όπου βρέθηκαν μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα.

Εκπληκτοι οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αθήνας και του τμήματος Ασφάλειας Πατησίων αντίκρισαν βουνά από πλαστά χαρτονομίσματα, συνολικής αξίας 1,15 εκατ. ευρώ.

Οι δύο 27χρονοι αλλοδαποί, από τη Ρουάντα και το Καμερούν, είχαν μετατρέψει το διαμέρισμα σε… βιοτεχνία παραχάραξης πλαστών ευρώ αλλά και δολαρίων, με πλήρη και υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα διοχέτευαν τα πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, όμως η δράση τους έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, μέσα στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, συνολικής αξίας 1.155.190 ευρώ καθώς και παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολαρίων, συνολικής αξίας 40.000 δολαρίων.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11 εκτυπωτές με πλήρη εξοπλισμό, πλήθος ισομετρικών χαρτιών, τεμαχισμένων σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, οκτώ γυάλινα φιαλίδια με υδατικά διαλύματα και σκόνη που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία χαρτονομισμάτων, οκτώ λεπίδες και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους κατηγορούμενους και το Σάββατο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αντιμέτωποι με την κατηγορία της παραχάραξης κατά συναυτουργία και κατά συρροή από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα.

Οπως τόνισε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, θεωρεί βέβαιο ότι οι δράστες πρόλαβαν να διαθέσουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα, ενώ δήλωσε ότι σίγουρα υπάρχουν και άλλα μέλη της σπείρας που παραμένουν ασύλληπτα.

«Εφόσον διατεθούν στην αγορά τα χαρτονομίσματα αυτά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν» τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος, συμπληρώνοντας πάντως ότι τα πλαστά ευρώ, αλλά και τα δολάρια που βρέθηκαν στο εργαστήριο παραχάραξης δεν ήταν στην τελική τους μορφή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Peristeri News

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή

Peristeri News

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα δίπλα στο Πολυτεχνείο

Peristeri News

Leave a Comment