PeristeriNews.gr
Διεθνή

Με υπογραφή ISIS νέο διπλό χτύπημα σε Μασσαλία και Καναδά


Ο τρόμος των επιθέσεων του ISIS επανήλθε μετά τα φονικά χτυπήματα σε Μασσαλία και Καναδά.

Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την Κυριακή με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο νέες γυναίκες και τον δράστη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης έφερε τραύμα στο λαιμό, ενώ το άλλο στο στομάχι.

Ο δράστης προτού πέσει νεκρός από τα πυρά στρατιωτών φώναζε “ο Αλλάχ είναι μεγάλος” (Allahu Akbar) και η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως πιθανή “τρομοκρατική ενέργεια”.

Ο τρομοκράτης που πραγματοποίησε την επίθεση έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ στη Μασσαλία «είναι γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες.

«Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα του άνδρα, όμως τα αποτυπώματά του τον εμπλέκουν σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου» που έχει διαπράξει με διάφορες ταυτότητες, διευκρίνισε μία από τις πηγές αυτές για τον δράστη της επίθεσης στη Μασσαλία.

Φρικτά τα τραύματα των θυμάτων

Οι δύο νεαρές γυναίκες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου και ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες. Αστυνομικές πηγές περιέγραψαν την επίθεση ως «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

Τα δύο θύματα -η μία έφηβη 17 ετών και η άλλη 20 ετών- έφεραν φρικτά τραύματα, είπαν δύο αστυνομικές πηγές. Η μία είχε κομμένο τον λαιμό της και η άλλη είχε μαχαιρωθεί στο στομάχι.

«Αν δεν ήταν εκεί ο στρατός, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους», δήλωσε σε ραδιοσταθμό η βουλευτής Μασσαλίας Σαμιά Γκαλί.

Περίπου 200 αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και όλοι οι δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού άνοιξε έρευνα για τρομοκρατικό περιστατικό.

Η διεύθυνση σιδηροδρόμων στην Μασαλία συνιστά σε όσους προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν σήμερα προς κι από την Μασαλία, να το αναβάλλουν.

Σομαλός είναι ο δράστης των επιθέσεων στο Έντμοντον

Πρόσφυγας από τη Σομαλία είναι ο δράστης των επιθέσεων που διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Έντμοντον, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Καναδά.

Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το όνομα του υπόπτου, ανέφερε πάντως ότι οι αρχές είχαν ερευνήσει το 2015 μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο άνδρας είχε προσηλυτιστεί σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία. Ωστόσο οι αρχές της χώρας είχαν αποφανθεί τότε πως δεν ήγειρε απειλή για την ασφάλεια των Καναδών.

Όλα άρχισαν χθες Σάββατο γύρω στις 20:15 (τοπική ώρα, 05:15 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) κοντά στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Αλμπέρτα όπου διεξαγόταν ένας αγώνας του καναδικού φουτμπόλ.

Ένας άνδρας που οδηγούσε αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω σε μεταλλικό κιγκλίδωμα και στη συνέχεια σ’ έναν αστυνομικό που βρισκόταν πίσω από το κιγκλίδωμα εκσφενδονίζοντάς τον σε απόσταση πέντε μέτρων. Ο άνδρας βγήκε από το χτυπημένο όχημά του και μετά κατάφερε τουλάχιστον δύο χτυπήματα με μαχαίρι στον αστυνομικό, πριν διαφύγει πεζή.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η αστυνομία, η οποία είχε στο μεταξύ στήσει οδοφράγματα ελέγχου σ’ αυτή την πόλη των 800.000 κατοίκων, εντόπισε τον δράστη και άρχισε τότε μια καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από δέκα αστυνομικά οχήματα. Προσπαθώντας να διαφύγει ο οδηγός έριξε εσκεμμένα το όχημα πρώτα πάνω σε περαστικούς τραυματίζοντας ακόμη τέσσερα άτομα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment