PeristeriNews.gr
Απόψεις

Με την Κοινωνία Μπροστά… για το Περιστέρι των ονείρων μας!


Γράφει ο Κωνσταντίνος Γεννάδης

Στις 26 Μαΐου 2019 θα διεξαχθούν σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, οι οποίες θα διαμορφώσουν τον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χώρα μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και θα έχουν αποφασιστική επίδραση στην ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο Περιστέρι, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, μετά από τέσσερις επιτυχημένες θητείες, θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Από το 2002 κρατάει τα ηνία της πόλης, και οι συμπολίτες του τιμούν τον ίδιο και την Δημοτική Παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» με αυξανόμενα ποσοστά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ενώ θα ανέμενε κανείς να υπάρχει πολιτική φθορά σε μια Διοίκηση που μετρά πολλά χρόνια θητείας, εν τούτοις συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Άνθρωπος χαρισματικός, με αγνή και ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη, πλαισιωμένος όλα αυτά τα χρόνια από μια ομάδα ικανών και αξιόλογων συνεργατών, έχει κατορθώσει στην διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το Περιστέρι. Όσοι θεωρούσαν τους Δήμους της Δυτικής Αττικής υποβαθμισμένους σε σχέση με το υπόλοιπο Λεκανοπέδιο, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το Περιστέρι σήμερα, και είναι βέβαιο ότι θα αναθεωρήσουν την άποψή τους.

Το σημερινό Περιστέρι εξυπηρετείται από τρεις σταθμούς μετρό που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων (Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη), διαθέτει χώρους άθλησης κλειστούς και ανοικτούς, χώρους πολιτισμού, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, χώρους εστίασης και αναψυχής. Διαρκώς γίνονται βελτιώσεις και παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης, με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η φήμη του Δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του Δήμου Περιστερίου και έχει απλωθεί σε ολόκληρη την χώρα, με πολίτες παντού στην Ελλάδα να μιλούν για τον Δήμαρχο και άνθρωπο Ανδρέα Παχατουρίδη με τα καλύτερα λόγια, με σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπό του.

Είναι βέβαιο ότι κάθε υγιώς σκεπτόμενος Περιστεριώτης, δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την πραγματικότητα, και να μείνει ασυγκίνητος. Ως γέννημα-θρέμμα Περιστεριώτης, που έχω μεγαλώσει στο Βόρειο Περιστέρι (Άγιος Βασίλειος), παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια τις εξελίξεις στην πόλη που γεννήθηκα και αγαπώ, και είμαι πολύ ικανοποιημένος ως πολίτης από την πρόοδο της πόλης.

Όλα τα παραπάνω με ώθησαν στην απόφαση πριν από 5 χρόνια, να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης του Περιστερίου, συμβάλλοντας με τις δικές μου δυνάμεις στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου. Από το 2014 είμαι μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Με την Κοινωνία Μπροστά» του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, και από τον Μάρτιο του 2015 έχω την τιμή, μετά από προσωπική απόφαση του Ανδρέα Παχατουρίδη, να είμαι Σύμβουλος του στο ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου. Στα τέσσερα αυτά και πλέον χρόνια, έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ σε καθημερινή βάση το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, και να συμβάλλω στο έργο αυτό με τις γνώσεις και την επιστημονική μου κατάρτιση. Θεωρώ σκόπιμο να διευκρινίσω, ότι η συγκεκριμένη θέση Συμβούλου Δημάρχου είναι άμισθη, και μοναδικό κίνητρο για την ανάληψη της ήταν η προσωπικότητα του Δημάρχου και η ανιδιοτελής επιθυμία μου να προσφέρω στον πόλη μου.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Περιστερίου, να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δημοτική του Παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Η επιστημονική μου κατάρτιση ως δικηγόρος και πτυχιούχος Νομικής δυο σχολών (του Πανεπιστημίου Northumbria της πόλης Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας, και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), η άριστη γνώση δυο ξένων γλωσσών (Γερμανικά και Αγγλικά), η άσκηση δικηγορίας για 13 χρόνια (από το 2006), καθώς και η εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως συνεργάτης του Δημάρχου τα τέσσερα τελευταία χρόνια, είναι ποιοτικά χαρακτηριστικά που εκτιμώ ότι ως δημοτικός σύμβουλος θα μου δώσουν την δυνατότητα να συμβάλλω θετικά στο έργο της επόμενης Δημοτικής Αρχής.

Οι γονείς μου, Χρυσόστομος Γεννάδης και Νάντια Χριστοπούλου, είναι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (φιλόλογοι), και δίδαξαν πάνω από τριάντα έτη σε δημόσια σχολεία του Περιστερίου. Από τον Αύγουστο του 2014, διατηρώ το δικηγορικό μου γραφείο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 21, στο Περιστέρι, σε κεντρικό σημείο της πόλης, στα όρια μεταξύ της 3ης και της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Περιστερίου, και διαμένω μόνιμα στην οδό Κέκροπος 27 στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου (1η Δημοτική Κοινότητα). Επίσης, ως Σύμβουλος Δημάρχου διατηρώ γραφείο στο ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου, στο 3ο όροφο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας).

Από τον Οκτώβριο του 2014, αρθρογραφώ από το φιλόξενο βήμα της εφημερίδας «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» και των δικτυακών τόπων www.peristerinews.gr και www.westnews.gr, με θεματολογία που αφορά κυρίως τις εσωτερικές και διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, και δράττομαι της παρούσας ευκαιρίας να ευχαριστήσω θερμά τους Κώστα και Χρήστο Γαλαριώτη για αυτή την συνεργασία που έχουμε, κυρίως όμως τους αναγνώστες για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την αρθρογραφία μου.

Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου στον Δήμο Περιστερίου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι αν με τιμήσουν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους δεν θα διαψευστούν, καθώς θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, της δικής τους και των παιδιών τους. Γιατί τα παιδιά, οι επόμενες γενιές, είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.

 

Κωνσταντίνος Γεννάδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Σύμβουλος Δημάρχου Περιστερίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη «Με την Κοινωνία Μπροστά»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment