PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής


Με τις απολογίες των κατηγορουμενων για την επίθεση σε βάρος τεσσάρων Αιγυπτίων ψαράδων τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι έδρασαν «βάσει οργανωμένου σχεδίου», με σιδηρολοστούς και ρόπαλα έσπασαν τα ξύλινα παντζούρια του σπιτιού όπου διέμεναν οι Αιγύπτιοι, έριξαν καπνογόνο στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν οι τρεις ψαράδες και στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού, όπου κοιμόταν ο τέταρτος Αιγύπτιος, τον οποίο χτύπησαν ανελέητα στο πρόσωπο και το κεφάλι, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος ολοκλήρωσε την απολογία του, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δικαιολογήσει γιατί στο πλαίσιο της ανάκρισης είχε δώσει λεπτομερείς περιγραφές για το πώς οι συγκατηγορούμενοί του επιχείρησαν να κρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση.

Ο κατηγορούμενος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει υπογράψει την απολογία του, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ανακρίτρια, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου, η οποία τον ρώτησε αν έχει κενά μνήμης.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι οι συγκατηγορούμενοί του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγης, σε αντίθεση με όσα είχε ισχυριστεί ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ υποστήριξε ότι δε βρέθηκε ποτέ στο σπίτι των αλιεργατών.

Όπως μάλιστα είπε, αρχικώς όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, υπέθεσε οτι ήταν επειδή δεν είχε πινακίδες στο μηχανάκι.

Κατηγορούμενος: «Πήγαμε στο βενζινάδικο, βάλαμε σε ένα μπιτόνι βενζίνη για το αμάξι του Πανταζή. Στην επιστροφή αστυνομικοί μάς σταμάτησαν και μου ζήτησαν τα χαρτιά μου. Η μηχανή μου δεν είχε πινακίδα. Με γυρνάνε πισω για να πάμε στο τμήμα και βλέπω σε ένα περιπολικό τους υπόλοιπους. Ρώτησα τον Παπαδόπουλο τί εγινε και μου ειπε θα σου πω μετά… Αυτά είναι η ιστορία, δεν ξέρω δηλαδή και για ποιο λόγο, εγώ νομιζα ήταν για την πινακίδα και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για μια υπόθεση που δεν έχω καμία σχέση» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment