PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με προβλήματα και η δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης


Για δεύτερη μέρα παρατηρούνται προβλήματα σύνδεσης για πολλούς μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί, που κάνουν τηλεκπαίδευση από σχολική μονάδα και χρειάζεται να μπουν πρώτα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αυτό δεν είναι εφικτό διότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει πέσει.

Επιπλέον, πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύνδεσης, παρά το ότι το Webex σήμερα λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής, κατά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex “έπεσε”, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση τη Δευτέρα, έριξε την ευθύνη για το φιάσκο στην εταιρεία Cisco, τη σύμβαση της οποίας με το δημόσιο, επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης , επισημαίνοντας τα εξής:

  • Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.
  • Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.
  • Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment