PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με κάλυψη των Ταμείων τα φάρμακα


Στη χορήγηση των φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος μέσω ασφαλιστικών οργανισμών, προσανατολίζεται η Κυβέρνηση.

Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, θα χορηγούνται στο εξής από τα Ταμεία, τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, σε όσους προσφεύγουν στα ιατρεία καπνίσματος, αλλά και σε ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα, όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου, διαβήτης και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Οπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ.Ι. Τούντας, οι γιατροί των δημόσιων ιατρείων διακοπής του καπνίσματος θα κρίνουν εάν θα πρέπει να χορηγούν τα φάρμακα αυτά μέσω των ταμείων.

Το ποσοστό συμμετοχής στη τιμή του φαρμάκου θα είναι 25%, όταν πρόκειται για καπνιστές με τα παραπάνω σοβαρά νοσήματα και 75% για όσους προσφεύγουν στα ιατρεία διακοπής, και δεν αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κ. Τούντας είπε ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετούς πολίτες για τα δημόσια ιατρεία διακοπής του καπνίσματος.

Οσον αφορά την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου, ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μιχάλης Τιμοσίδης, είπε ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες να δώσει απολογιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του νόμου, παρότι υποστήριξε ότι “δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των ελέγχων, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εφαρμοστεί ο νόμος που αλλάζει κουλτούρες και νοοτροπίες ετών”.

Μάλιστα, τόνισε ότι “πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για την απαγόρευση καπνίσματος στο αυτοκίνητο, όταν υπάρχουν παιδιά κάτω των δώδεκα ετών”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment