PeristeriNews.gr
Διεθνή

Με επιτυχία συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού


Συνεχίζεται στο ορυχείο του Σαν Χοσέ η επιχείρηση διάσωσης των μεταλλωρύχων.

Συνεχίζεται στο ορυχείο του Σαν Χοσέ η επιχείρηση διάσωσης των μεταλλωρύχων. Εικοσιδύο άτομα έχουν βγει στην επιφάνεια της γης.

Μετά τη δοκιμασία των 68 ημερών στα 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, τις 17 εκ των οποίων χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, οι 33 μεταλλωρύχοι του Σαν Χοσέ θα βγουν, άλλοι πιο δυνατοί, άλλοι πιο εύθραυστοι, αλλά αλλαγμένοι για πάντα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Η ψυχολογική υποστήριξη που θα τους προσφερθεί για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών θα είναι εκτεθειμένη σε πλήθος παρεμβολών, από τους συγγενείς, από τα μέσα ενημέρωσης, και στην εφήμερη διασημότητα.

“Η προηγούμενη ζωή τους έχει τελειώσει”, λέει ο Ενρίκε Τσία, ψυχολόγος του Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής, σύμφωνα με τον οποίο οι μεταλλωρύχοι θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα της αναπροσαρμογής κατά τη διάρκειά μιας μετα-τραυματικής περιόδου “γεμάτης κινδύνους”.

“Οταν σου αλλάζουν ξαφνικά όλες τις συνθήκες ζωής, πρέπει να ξαναπροσαρμοσθείς και να ανακαλύψεις τις δεξιότητες που σε βοηθούν να το αντιμετωπίσεις.

“Ενας άνθρωπος που έχει βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο έχει σκεφτεί την προσωπική του κατάσταση… τι έχει κάνει στη ζωή του και τι δεν έχει κάνει, και αυτό θα πρέπει επίσης να τους συνοδεύσει”, επισημαίνει από την πλευρά της η Μαργκαρίτα Λούμπατ, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Χιλής.

Οι 33 μεταλλωρύχοι διαχειρίσθηκαν με μεγάλη επιτυχία τον εφιάλτη επί σχεδόν δύο μήνες μέχρι τη σωτηρία τους.

Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία τους, όπως κακώσεις των οφθαλμών, δερματικά προβλήματα, οδοντικοί πόνοι. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στο νοσοκομείο όπου θα νοσηλευθούν επί 48 ώρες και θα υποβληθούν σε μία σειρά προγραμματισμένων εξετάσεων.

Παράλληλα, οι 33 θα δεχθούν ψυχολογική υποστήριξη επί τουλάχιστον έξι μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι πιθανόν να υπάρξουν στιγμές θλίψης ή κατάθλιψης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Χάιμε Μανάλιτς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment