PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα για τη νόσο του Alzheimer στο Δήμο Ιλίου


Από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ν. Ζενέτου Στις 11 Σεπτεμβρίου 2010, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο του Alzheimer, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου επιστημονική ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών και το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Πειραιά.
Παρόλο που η νόσος του Alzheimer αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη πρόοδος σε φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, καθώς και δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, στοιχεία που δείχνουν το δρόμο για την πρόληψη και τη δημιουργία υποστηρικτικών δομών.
H Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτη αισθάνεται αυτούς του κραδασμούς και έτσι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου από το 2009 έχει ξεκινήσει Επιδημιολογική Μελέτη για ανίχνευση διαταραχών μνήμης ή διάθεσης σε άτομα άνω των 65 ετών, ενώ παράλληλα υλοποιεί Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης, σε ηλικιωμένους που παρουσιάζουν τα συμπτώματα αυτά, με αρκετά καλά αποτελέσματα.
Βασικός σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη νόσο του Alzheimer, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 2ης φάσης της Επιδημιολογικής Μελέτης, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σοβαρότητα της νόσου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων οι Dr. Νίκος Δέγλερης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά και Dr. Αντώνης Πολίτης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παρευρέθηκαν μέλη επιστημονικών φορέων της ιατρικής κοινότητας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment