PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με βροχές θα «μπει» ο καινούργιος χρόνος (video)


Βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας με εξασθένηση της κακοκαιρίας στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Βελτίωση παρουσιάζει σήμερα, (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) ο καιρός στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας με εξασθένηση της κακοκαιρίας στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας του παγετού στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα σήμερα στην Αττική οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και προς το βράδυ θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το πρωί στην Πάρνηθα (Πάνω από 1000 μέτρα υψόμετρο). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν στη Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες οι καιρικές συνθήκες και για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς και στα βορειότερα τμήματα θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και στα νότια τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Η προγνωση για τις επόμενες ημέρες

Αύριο (Πρωτοχρονιά) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Την Τέταρτη (02/01), στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας που μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά ασθενείς και στο Αιγαίο τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το επόμενο διήμερο (03/01-04/01), προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και νότια με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας στα νότια κυρίως την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι σε βόρειους την Παρασκευή και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Σάββατο 05/12 η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακά θα αυξηθούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment