PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ


Δυναμικό άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δείχνει το βαρόμετρο της Ρublic Issue.

Δυναμικό άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δείχνει το βαρόμετρο της Ρublic Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΙ.

Η έρευνα δίνει προβάδισμα έξι μονάδων στη ΝΔ, αλλά όχι αυτοδυναμία, και Βουλή έξι κομμάτων.

Παραλλήλως αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν απαραίτητες τις πρόωρες εκλογές, ενώ για πρώτη φορά ο Α. Σαμαράς προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 32,6% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 26,5%, ΚΚΕ 11,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΛΑΟΣ 7,5 και Οικολόγοι 3,5%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η Δημοκρατική Αριστερά καταλαμβάνει 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,5% και τα λοιπά κόμματα 6%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 43%, το ΠΑΣΟΚ 16%, και το κανένα ή άλλο κόμμα το 41%. Στα ίδια υψηλά επίπεδα παραμένει η αποχή με ποσοστό 38%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι για πρώτη φορά ο Α. Σαμαράς με 29% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 22%. Πρώτος σε ποσοστά παραμένει ωστόσο ο «κανένας» με 46%.

Παραλλήλως αυξάνεται το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι μάλλον χρειάζονται οι πρόωρες εκλογές, καθώς φτάνει πλέον στο 34%, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα 60% το ποσοστό όσων θεωρούν ότι μάλλον δεν χρειάζονται οι πρόωρες εκλογές.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ο ανασχηματισμός δεν βοήθησε την ανάκαμψη της εικόνας της κυβέρνησης, καθώς η ΝΔ περνά και σε αυτόν τον δείκτη μπροστά, ωστόσο 9 στους 10 πολίτες παραμένουν δυσαρεστημένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment