PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μετρά τις πληγές της η Εύβοια


Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Μέσα στη νύχτα συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο, ενώ στην περιοχή συνεχίζουν να είναι παρόντες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάτζας, «λιγότερα από 140 άτομα φιλοξενήθηκαν τελικά σε ξενοδοχεία της περιοχής μετά από τη μεταφορά τους με λεωφορεία καθώς άλλες οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι τόσο η εκκένωση όσο και η μεταφορά έγινε με τον συντονισμό της δημοτικής αρχής με «απόλυτη τάξη».

Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα που διατέθηκαν από τη ΛΑΡΚΟ τους δήμους και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες εξασφαλίζοντας τη μη επέκταση της πυρκαγιάς.

Μέχρι το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας τα μηχανήματα είχαν δημιουργήσει μέσα στα ελαιοπερίβολα μια ιδιαίτερα μεγάλη αντιπυρική ζώνη ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα άρχισαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment