PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Μετανάστευση» πλούσιων Βρετανών λόγω φόρων


Οι υψηλοί φόροι φαίνεται πως διώχνουν τους εκατομμυριούχους ακόμα και από την πατρίδα τους.

Οι υψηλοί φόροι φαίνεται πως διώχνουν τους εκατομμυριούχους ακόμα και από την πατρίδα τους. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία στη Βρετανία, όπου τα 2/3 όσων δήλωσαν εισόδημα πάνω από 1 εκατ. στερλίνες έφυγαν από τη χώρα σε διάστημα ενός χρόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού αντίστοιχου Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (“Her Majesty’s Revenue and Customs”), το οικονομικό έτος 2009-2010 περισσότεροι από 16.000 Βρετανοί δήλωσαν εισόδημα πάνω από 1 εκατομμύριο στερλίνες. Την επόμενη χρονιά, όμως, όταν ίσχυσε για πρώτη φορά το ανώτατο κλιμάκιο φορολόγησης με συντελεστή 50% που εισήγαγε η Εργατική κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν, ο αριθμός των πλούσιων φορολογούμενων δεν έφτασε ούτε στους 6.000, με απώλεια εσόδων ύψους 7 δισ. στερλίνων.

Όπως αναφέρει η Telegraph, αυτό το στοιχείο χρησιμοποιεί η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον για να αποδείξει ότι η υψηλή φορολόγηση που πρεσβεύουν οι Εργατικοί οδηγεί τελικά σε απώλεια εσόδων, αφού όπως υποστηρίζει οι εκατομμυριούχοι προτιμούν να αλλάξουν έδρα από το να πληρώσουν περισσότερα.

«Οι Εργατικοί πρέπει να παραδεχτούν ότι οι πολιτικές τους οδήγησαν στο να πληρώνουν λιγότερα οι εκατομμυριούχοι και να μας πουν αν θα επανεισάγουν αυτήν την αποτυχημένη πολιτική όταν ξανακυβερνήσουν», δήλωσε η συντηρητική βουλευτής, Χάριετ Μπόλντουιν, ανακοινώνοντας τα στοιχεία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο φόρος στο ανώτατο κλιμάκιο θα μειωθεί από το 50% στο 45% αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Απρίλιο. Μόλις έγινε η ανακοίνωση, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο αριθμός όσων δηλώνουν εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου στερλίνων ανέβηκε στις 10.000. Ο Όζμπορν ήθελε να καταργήσει τελείως αυτό το ανώτατο κλιμάκιο για όσους κερδίζουν πάνω από 150.000 στερλίνες, και να επιστρέψει στο παλιότερο σύστημα (σ.σ: ένα βασικό κλιμάκιο και ένα ανώτερο) όμως δεν συμφώνησαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που έχουν πάγια θέση υπέρ της αύξησης της φορολόγησης των πλούσιων στρωμάτων.

Από την πλευρά τους, οι Εργατικοί και ο ηγέτης τους Εντ Μίλιμπαντ κατηγορούν τους Συντηρητικούς ότι με τη μείωση του συντελεστή στο 45% ευνοούν στην ουσία τους εκατομμυριούχους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment