PeristeriNews.gr
Καιρός

Μεταβολή του καιρού


Μεταβολή του καιρού με βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και από τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς τη νύχτα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και απο το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς στα βορειοδυτικά να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια σταδιακά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το μεσημέρι στα δυτικά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί), από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία (με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες), από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment