PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μετά τη Ντίσνεϋλαντ έρχεται η «Napoleonland»!


Μετά την Ντίσνεϋλαντ και το χωριό του Αστερίξ, στη Γαλλία εξετάζεται σοβαρά η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου αφιερωμένο στον Μέγα Ναπολέοντα.

Μετά την Ντίσνεϋλαντ και το χωριό του Αστερίξ, στη Γαλλία εξετάζεται σοβαρά η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου αφιερωμένο στον Μέγα Ναπολέοντα.

Ο δήμαρχος του Μοντερέ, ενός προαστίου στα ανατολικά του Παρισιού όπου ο Ναπολέων πέτυχε μια από τις τελευταίες του νίκες, εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν την πορεία του «μόνου Γάλλου στην Ιστορία με διεθνή φήμη».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του το πάρκο θα βρίσκεται σε μια έκταση 100 εκταρίων και αναμένεται να δεχθεί πάνω από 1,5 εκατομμύρια τον χρόνο. Μάλιστα υπολογίζει πως με την κατασκευή του θα δημιουργηθούν πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

«Πρόκειται για ένα ταξίδι στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να μεταβεί από τη Γαλλία, στην Ισπανία, την Αίγυπτο και τις ρωσικές στέπες».

Ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι με την θεοποίηση του Ναπολέοντα. Αρκετοί ιστορικοί αλλά και πολιτικοί προτάσσουν τα εγκλήματα του μεγάλου στρατηλάτη σαν αντεπιχειρήματα για την μη κατασκευή ενός τέτοιου θεματικού πάρκου.

Πάντως στο πλευρό του ο Γάλλος δήμαρχος έχει τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας, Φρεντερίκ Λεβέβρ, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής του Ναπολέοντα. Μαζί τους σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι και η πλειοψηφία των κατοίκων του Παρισιού που θα ήθελαν να δουν ένα τέτοιο έργο να υλοποιείται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment