PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μετάθεση Συνόδου-Χρόνος για διαπραγματεύσεις


H μετάθεση της Συνόδου Κορυφής για τις 23 Οκτωβρίου αποτυπώνει τις μεγάλες διαφορές Βερολίνου-Παρισιού στο θέμα της επίλυσης της ελληνικής κρίσης επισημαίνουν στο σύνολο τους τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

H μετάθεση της Συνόδου Κορυφής για τις 23 Οκτωβρίου αποτυπώνει τις μεγάλες διαφορές Βερολίνου-Παρισιού στο θέμα της επίλυσης της ελληνικής κρίσης επισημαίνουν στο σύνολο τους τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Για μια εβδομάδα που θα αφήσει περιθώριο για το μεγάλο παζάρι κάνουν λόγο την Τρίτη οι Financial Times στο δημοσίευμα τους που επισημαίνει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σχετικά με το πακέτο για την Ελλάδα καθυστερεί τη Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με τους FT το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου το Παρίσι όμως αντιστέκεται στο μεγάλο κούρεμα.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η αξιολόγηση των ελληνικών στοιχείων από την τρόικα είναι απίθανο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ζητά μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Η Wall Street Journal γράφει πως η αναταραχή στις ευρωπαϊκές αγορές εντείνεται εν μέσω ενδείξεων ότι τράπεζες στην Αυστρία και την Ελλάδα κινδυνεύουν περαιτέρω από την πίεση που ασκείται στην ευρωζώνη.Σε άλλο δημοσίευμα η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για ένα «σκηνοθετημένο» ισχυρό ράλι του ευρώ καθώς οι επενδυτές υποθέτουν ότι παρά μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι έτοιμοι να λάβουν αποφάσεις για να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη κρίση.

Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα συγκρούονται με τις ελπίδες για μεταρρύθμιση γράφει η Washington Post.

Το δημοσίευμα του Guardian με τίτλο «Καθυστερεί η σύνοδος καθώς η συμφωνία αποδείχτηκε απατηλή» αναφέρεται στις δηλώσεις του βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν που διεμήνυσε σε αυστηρούς τόνους ότι χρειάζεται εδώ και τώρα λύση για την Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος και το δημοσίευμα της εφημερίδας Independent με τίτλο «η Ευρωζώνη πρέπει να δράσει τώρα για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment