PeristeriNews.gr
Καιρός

Μερική ηλιοφάνεια


Στα βορειοανατολικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ειδικότερα, στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός όμως το βράδυ προβλέπεται εκ νέου αύξηση νεφώσεων από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια-παράκτια. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο, τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στη περιοχή του Καστελλόριζου έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Καιρός: Στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά.

Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις

Peristeri News

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment