PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μεξικό: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον ισχυρό σεισμό


Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε περιοχή στα μεξικανικά παράλια στον Ειρηνικό Ωκεανό χθες Τρίτη και είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπούν απομακρυσμένα χωριά, αλλά και να προκληθούν ζημιές σε κτήρια.

Οι θάνατοι αναφέρθηκαν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, στην πολιτεία Οαχάκα, ορεινή περιοχή γνωστή για τον καφέ της, το μεσκάλ και τα δείγματα αρχιτεκτονικής της περιόδου των ισπανών αποικιοκρατών.

Πτώσεις βράχων απέκλεισαν ορεινούς δρόμους ανάμεσα στην ομώνυμη πρωτεύουσα της πολιτείας και τις ακτές. Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμη μπορέσει να φθάσουν σε όλα τα χωριά όπου έχουν αναφερθεί ζημιές, γεγονός που εγείρει φόβους πως τα θύματα ενδέχεται να αποδειχθούν πολύ περισσότερα.

Πολιτειακός αξιωματούχος εξήγησε πως σωστικά συνεργεία προσπαθούν ακόμη να φθάσουν στην κοινότητα Σάντα Καταρίνα Σαναγκία, κοντά στο επίκεντρο, όπου ο σεισμός προκάλεσε καταρρεύσεις σπιτιών και ολόκληρων κομματιών από πλαγιές βουνών, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν κάτοικοι. Οι αρχές λαμβάνουν μηνύματα από κινητά τηλέφωνα ανθρώπων που ζητούν βοήθεια, τόνισε ο αξιωματούχος.

Μια κλινική και παλιές εκκλησίες σε ορεινά χωριά κοντά στο επίκεντρο υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στα θύματα είναι εργαζόμενος στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex, που έπεσε από ύψος. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας, που βρίσκεται στην Οαχάκα.

Στην πρωτεύουσα, κτίρια ταρακουνήθηκαν και κάτοικοι έσπευσαν να βγουν στον δρόμο, μόλις άκουσαν την ηχητική προειδοποίηση για ισχυρό σεισμό. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πάνω από τριάντα κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με αξιωματούχους, ανάμεσά τους κτίσματα ακόμα σημαδεμένα από τον σεισμό του 2017, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 370 ανθρώπους στο ομοσπονδιακό διαμέρισμα και σε άλλες πολιτείες.

Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή ενός ουρανοξύστη κρατιούνταν ο ένας από τον άλλο στον 56ο όροφο ενώ το κτίριο ταλαντευόταν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment