PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μελανσόν: Δεν μιμούμαι τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε εκείνος εμένα


Δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού Αριστερού Μετώπου και υποψήφιος για την γαλλική Προεδρία Ζαν Λυκ Μελανσόν για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διέξοδο από την κρίση.

«Δεν μιμούμαι τον κ. Τσίπρα ούτε εκείνος εμένα. Δεν ταυτιζόμαστε αλλά μοιάζουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού Αριστερού Μετώπου και υποψήφιος για την γαλλική Προεδρία Ζαν Λυκ Μελανσόν για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διέξοδο από την κρίση, στην αποκλειστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον απεσταλμένο του ΑΜΠΕ στο Στρασβούργο Γιώργο Κουβαρά για την διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.

Σε ερώτηση αν είναι ρεαλιστικό το πρόγραμμα της αριστεράς για έξοδο από την κρίση στην Ελλάδα, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν έδωσε βάρος στην ανάγκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείσει την Ελλάδα απευθείας ως κράτος μέλος της Ε.Ε με το ίδιο επιτόκιο που δανείζονται οι ιδιωτικές τράπεζες.

Σχετικά με το αν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα τηρήσει τις υποσχέσεις για μια άλλη πολιτική που δεν θα στηρίζεται σε μέτρα λιτότητας απάντησε «αυτό θα το δείξει η ζωή καθώς ο Φρανσουά Ολάντ βάζει υπογραφές σε κείμενα όπως στην Ομάδα των 8 και λέει άλλα στο εσωτερικό της Γαλλίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment