PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μειώθηκαν τα επίπεδα ακτινοβολίας στη Φουκουσίμα (v)


Καθώς αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα, τα πρώτα καλά νέα έρχονται από τη Φουκουσίμα, όπου οι μετρήσεις έδειξαν πως τα επίπεδα ακτινοβολίας μειώθηκαν.

Καθώς αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα, τα πρώτα καλά νέα έρχονται από τη Φουκουσίμα, όπου οι μετρήσεις έδειξαν πως τα επίπεδα ακτινοβολίας μειώθηκαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ακόμη έναν απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους 5.692 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων είναι 9.506. Αυτός όμως αφορά μόνο εκείνους η εξαφάνιση των οποίων έχει δηλωθεί επίσημα στην αστυνομία. Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 15.000.

Την ίδια στιγμή, ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που το τσουνάμι «χτύπησε» την πόλη Σεντάι προκαλεί δέος για το μέγεθος της καταστροφής και θαυμασμό για την ψυχραιμία που έδειξε μια ομάδα ανθρώπων στην προσπάθειά της να σωθεί αλλά και να σώσει όποιον κινδύνευε!

Οι ρίψεις νερού με ελικόπτερα και αντλίες φορτηγών τις οποίες πραγματοποίησαν οι Ιάπωνες φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα, αφού το δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε πως τα επίπεδα ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μειώθηκαν έστω και λίγο.

Εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power Company ανέφερε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στη δυτική πύλη της μονάδας του Φουκουσίμα Νταϊτσί μειώθηκαν κατά 20 μονάδες σε σχεδόν 289 microsieverts ανά ώρα στις 23:00 (τοπική ώρα) το βράδυ της Πέμπτης. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι μετά την έγχυση νερού είδαν ατμό να βγαίνει από το κτίριο και αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση είχε κάποια επιτυχία.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν την ισχύ για να καταφέρουν να επανεκκινήσουν τις αντλίες νερού ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση των ράβδων καυσίμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment