PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μεζές με μπλε τυρί


Ενα απλό μεζεδάκι για κρασάκι που θα ξετρελάνει την παρέα.

Υλικά:

  • Φέτες ψωμιού (τύπου μπαγκέτας)
  • Τυρί γκοργκοτζόλα ή ροκφόρ
  • Κουκουνάρι σωταρισμένο (ελαφρώς)
  • Αχλάδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • ψιλοκομμένος μαιντανός
  • Λάδι-σκόρδο

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λοξές φέτες.
  2. Με ένα πινελάκι τις περνάμε με λίγο λάδι και λίγο σκόρδάκι.
  3. Τις ψήνουμε στο γκριλ λίγο, ώστε να ροδίσουν.
  4. Βγάζοντας τις από το γκριλ και όσο είναι ακόμα ζεστές τις αλοίφουμε με το τυρί (που έχουμε λιγο δουλέψει).
  5. Τέλος προσθέτουμε το αχλάδι μας, το κουκουνάρι και το μαινατανό.

Συμβουλές

Αν χρησιμοποιήσετε ροκφόρ θα ηταν πιο εύκολο να το δουλέψετε με λιγό βούτυρο ώστε να το αλοίψετε ευκολότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment