PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μεγάλο μπρέικ στο ΟΑΚΑ το Περιστέρι!


Το 1-0 και συνάμα το μπρέικ στη σειρά των μικρών τελικών, έκανε το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola εναντίον της ΑΕΚ επικρατώντας με 66-67.

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να προσπεράσει την ΑΕΚ που προηγούνταν με τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Τη χαριστική βολή στο Δικέφαλο έδωσε ο Γκρέι με τρίποντο στα 6’’.

H ΑΕΚ μετά το 5′ ξέφυγε στο σκορ, προηγούμενη με 16-7 στο 8’30” και 23-7 στο 11′ χάρη σε ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου. Το Περιστέρι ήταν πολύ άστοχο στις προσπάθειές του, ωστόσο η παρουσία του Μπεντίλ στη δεύτερη περίοδο του έδωσε την ώθηση στην επίθεση.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 33-20 στο 16′, όμως στα επόμενα δύο λεπτά το Περιστέρι βρήκε τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Γκρέι, Κάλαχαν και Βασιλόπουλο, έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 11-0 και μείωσε 33-29 στο 18′. Με τρίποντα όμως απάντησε και η ΑΕΚ, από τους Γιαννόπουλο και Σάκοτα, έτσι κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της στη λήξη του ημιχρόνου (39-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι μπήκε μεταμορφωμένο, καθώς πίεσε περισσότερο στην άμυνα, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και βρήκε δύο ακόμα τρίποντα από τους Γκρέι και Αγραβάνη, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά με 48-43 στο 25′.  Το Περιστέρι προηγήθηκε με 52-45 στο 28′, ωστόσο με καλή άμυνα και ένα τρίποντο του Γιορκ η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου σε 52-50.

Η καλή άμυνα βοήθησε την Ένωση να βρει ξανά ρυθμό και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να περάσει ξανά μπροστά με 54-52 ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0.  Πολλά λάθη και κακές επιλογές κρατούσαν το σκορ αμετάβλητο, μέχρι που το Περιστέρι βρήκε δύο συνεχόμενα καλάθια με τους Μπεντίλ και Γκρέι και προηγήθηκε στο 34’30” με 59-55.

Αυτό το προβάδισμα έδωσε στο Περιστέρι ξανά τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η ΑΕΚ δεν παραιτήθηκε. Παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 62-57 στο 38′, κατάφερε να επιστρέψει και με τρίποντο του Γιορκ να ισοφαρίσει 64-64. Ωστόσο αυτό που είπε την τελευταία λέξη ήταν το Περιστέρι. Ο Σάκοτα με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 66-64 ενώ απέμεναν 24” για τη λήξη, όμως μετά το τάιμ άουτ του Πεδουλάκη η επίθεση εκτελέστηκε άψογα, ο Στίβεν Γκρέι βγήκε απο το σκριν καιμε υποδειγματικό τρόπο σούταρε τρίποντο και έκανε το 67-66. Στα 6” που απέμεναν ο Μπεντίλ έπαιξε καλή αμυνα στον Σάκοτα στο λόου ποστ, που αναγκάστηκε να βγάλει την μπάλα στον Τζέιμς, το τρίποντο του οποίου ήταν άστοχο. Το Περιστέρι νίκησε και πήρε το προβάδισμα στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 39-34, 50-52, 66-67.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment