PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μεγάλη εμφάνιση και 1-3 του Ατρόμητου στη Σουηδία


Σκορ πρόκρισης πέτυχε η Περιστεριώτικη ομάδα στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΙΚ Στοκχόλμης…

Μεγάλη εμφάνιση και σκορ πρόκρισης πέτυχε ο Ατρόμητος κερδίζοντας με 1-3 την ΑΙΚ Στοκχόλμης μέσα στη Σουηδία για το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Ο εξαιρετικός Μαρσελίνιο δεν άφησε σε ησυχία την άμυνα της ΑΙΚ και από το 3’ σε αντεπίθεση βρήκε μόνο του τον Ναπολεόνι ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-1.

Στο 15’ και πάλι ο Μαρσελίνιο με τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-2 και πάγωσε το Friends Arena.

Από κει και πέρα υπήρξαν εκατέρωθεν φάσεις αλλά όχι σημαντικές και οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η ΑΪΚ βγήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε διάθεση να κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ του. Τελικά στο 47΄ κατόρθωσε να πάρει το πέναλτι για χέρι που καταλόγισε ο Ντίνγκερτ στον Φυτανίδη μέσα στην περιοχή. Ο Παβέι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γκορμπούνοφ έπεσε τη σωστή γωνία και κράτησε το προβάδισμα των δύο γκολ για τον Ατρόμητο.

Στο 69΄ η άμυνα του Ατρομήτου υπέπεσε σε ένα ακόμα ατομικό λάθος με τον, Κιβρακιδη να κάνει κι αυτός χέρι μέσα στην περιοχή. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκοϊτόμ, ο οποίος δεν έκανε λάθος και μείωσε σε 2-1.

Ο Μαρσελίνιο όμως που βρέθηκε σε απίστευτη βραδιά στο 76΄ έχασε την ευκαιρία με λόμπα να κάνει το 3-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος, μπήκε στην περιοχή της ΑΪΚ και με ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Σάντμπεργκ. Ο Ούμπιδες ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-1. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ατρομήτου θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο τέρμα, παίζοντας εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις.

ΑΪΚ (Αντρέας Αλμ): Κάλγκρεν- Άλεξ, Σάντμπεργκ, Γιόχανσον, Πάβεϊ,-Μπλόμπεργκ (57΄ Ελίασον), Ετούχου, Οφόρι, Ισιζάκι-Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57΄ Γκόιτομ)

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ-Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης-Γοδόι, Ουσέρο, Γκαρσία (75΄ Εμπόου)-Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (86΄ Μπρίτο), Ναπολεόνι (91΄ Μπάλλας)

Μ. Γρηγορίου: Οι παίκτες μας έχουν τεράστιο ταλέντο και ποιότητα

Χαμηλούς θέλησε να κρατήσει τους τόνους ο τεχνικός της ομάδας μας, Μιχάλης Γρηγορίου, για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ατρομήτου επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης με 3-1, που άνοιξε διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

«Έγινε μόνο το πρώτο ημίχρονο. Αυτό είχα πει και στα παιδιά. Μακάρι να μην υπήρχε άλλο ματς και να είχαμε περάσει στα πλέι οφ. Επειδή η συγκεκριμένη ομάδα έχει πάθει ανάλογη ζημιά στο παρελθόν, μας ενδιαφέρει να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι μπροστά στον κόσμο μας» τόνισε στις δηλώσεις του ο Έλληνας προπονητής.

«Τότε θα μπορούμε να χαρούμε. Το ματς πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Θέλαμε να ήμασταν γρήγοροι από την άμυνα στην επίθεση. Ξέραμε ότι είχαν πρόβλημα στην άμυνα. Είχαμε δύο πέναλτι εις βάρος μας, υπάρχουν αμφιβολίες για το πρώτο» πρόσθεσε.

«Θα μπορούσαμε να σημειώναμε και άλλο γκολ. Βλέπω διάθεση στα παιδιά από την πρώτη μέρα. Έχουν τεράστιο ταλέντο και ποιότητα. Πρόσθεσαν και τακτική. Αυτό προσδίδει κύρος στην ομάδα. Τους έπεισα, προς το παρόν, ότι και η τακτική είναι σημαντικό κομμάτι μιας ομάδας» συμπλήρωσε.

Όσο για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή να μην παίξει αμυντικά; «Πάντα σκέπτομαι επιθετικά. Το μυαλό μου πάντα έτσι ήταν, Δεν μπορείς να πεις σε έναν παίκτη να κάνει 90 λεπτά άμυνα. Πόσο μάλλον στους παίκτες του Ατρόμητου που έχουν επιθετικές τάσεις. Αλλιώς έχεις χάσει το παιχνίδι. Ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς μετράει το εκτός έδρας γκολ» απάντησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment