PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Μεγάλη διάκριση για τον Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο


Με ένα από τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία του κόσμου, το «Léonie Sonning», θα τιμηθεί το 2017 ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος.

Πρόκειται για ένα βραβείο που θεσπίστηκε στη Δανία το 1959, και κάθε χρόνο τιμάται με αυτό ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης, μουσικός, τραγουδιστής ή μαέστρος. Μεταξύ των νικητών του βραβείου στο παρελθόν περιλαμβάνονται θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής όπως οι Igor Stravinsky, Leonard Bernstein, Dmitri Shostakovich, Andrés Segovia, Mstislav Rostropovich και Miles Davis.

Ο Λεωνίδας Καβάκος θα παραλάβει το βραβείο του στις 12 Ιανουαρίου του 2017 στην Κοπεγχάγη, σε κονσέρτο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας, το οποίο θα είναι η κύρια εκδήλωση ενός μόνο Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Έλληνας καλλιτέχνης θα παίξει σε διάφορες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο πέμπτος βιολιστής που τιμάται με το βραβείο «Léonie Sonning», μετά τους Yehudi Menuhin (1972), Isaac Stern (1982), Gidon Kremer (1989) και Anne – Sophie Mutter (2001).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment