PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μεγάλη ένταση στο Δημαρχείο Περιστερίου – Έντονες αντεγκλήσεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (video)


Μεγάλη ένταση στο Δημαρχείο Περιστερίου είχαμε το μεσημέρι της Δευτέρας ενόψει της λήψης απόφασης του Δ.Σ. του ΟΠΑΑΠ για τη λήξη σύμβασης εργαζόμενων στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τόσο οι εργαζόμενες που ολοκληρώνεται η σύμβασή τους με τον Δήμο Περιστερίου όσο και εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Ενότητας και συνάδελφοι τους συγκεντρώθηκαν στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η συνεδρίαση.

Λίγο αργότερα μέλη της διοίκησης που ανήκουν στο Δ.Σ. του ΟΠΑΑΠ(Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Αθλητισμού Δήμου Περιστερίου) θέλησαν να προσεγγίσουν την αίθουσα που συνήθως πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις με τους συγκεντρωμένους να μην τους αφήνουν να εισέλθουν στην αίθουσα ζητώντας να συζητήσουν το θέμα ώστε να μην ολοκληρωθεί καμία από τις συμβάσεις των 14 εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς.

Μετά από μια μικρή ένταση τα μέλη του Δ.Σ. έφυγαν από το σημείο και συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του προέδρου του ΟΠΑΑΠ, κ. Αλέξανδρου Πλέστη με το συγκεντρωμένο πλήθος να μετακινείται σε αυτό το γραφείο του Δημαρχείου.

Εκεί υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και των μελών της δημοτικής αρχής με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης να επιμένουν ότι δεν πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη συνεδρίαση και να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων.

Τελικά μέσα στην ένταση οι εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν πήραν μια οριστική απάντηση για το τι τους ξημερώνει και αν αύριο θα πρέπει να προσέλθουν στις δουλειές τους ή όχι.

Αυτό που έγινε κατανοητό και αποτελεί θέση της διοίκησης του ΟΠΑΑΠ είναι ότι οι συγκεκριμένες 14 συμβάσεις εργαζομένων δεν θα μπορούσαν να πληρώνονται κάθε μήνα από το Δήμο αφού δεν θα υπήρχαν χρήματα στον συγκεκριμένο κωδικό με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσουν οι ανανεώσεις τον εν λόγω συμβάσεων.

Σύμφωνα με τις εργαζόμενες η ενημέρωση ότι οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν είχε γίνει τηλεφωνικά και χωρίς να παρθεί καμία απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PeristeriNews.gr η τελική απόφαση αναμένεται σε δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Γιώργος Σιδέρης: Η Διοίκηση προσπάθησε να προχωρήσει 14 απολύσεις εργαζομένων αλλά δεν τα κατάφερε

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Σιδέρης μίλησε για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την κατάληξη που είχε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΑΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment