PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μείωση του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος


Ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Στη «χωρίς προηγούμενο» μείωση του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ελπίδα ότι στις σημερινές συζητήσεις θα σημειωθεί πρόοδος, ώστε να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο που θα επιφέρει σταθερότητα στην ευρωζώνη και θα επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα.

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι οι προτάσεις που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή και οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αποτελούν γερή βάση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η προετοιμασία του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (24-25 Μαρτίου) και η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα τεθούν επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Leave a Comment