PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μείωση του ελλείμματος


Μείωση 27,4% σημείωσε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2010.

Μείωση 27,4% σημείωσε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, έναντι εκτίμησης για ετήσια μείωση κατά 33,2%. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τον Δεκέμβριο θα συνεχισθεί η βελτίωση του ρυθμού αύξησης των εσόδων που υπήρξε τον Νοέμβριο και ότι τόσο τα έσοδα από την περαίωση όσο και από τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και τους ελέγχους θα οδηγήσουν σε επίτευξη του ετήσιου στόχου του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2010, σε δημοσιονομική βάση το έλλειμμα περιορίστηκε στα 18.620 εκατ. € από 25.634 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Ο περιορισμός του ελλείμματος οφείλεται κυρίως στη μείωση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι πρωτογενείς δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού παρουσιάζουν μείωση 10,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9,0%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 5,7% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%

Το Νοεμβρίο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία σημειώθηκε ανάκαμψη των εσόδων που οδηγεί σε βελτίωση του ρυθμού αύξησής τους στο ενδεκάμηνο, ο οποίος ανήλθε σε 4,8% σε σχέση με το 2009 έναντι 3,7% που ήταν το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2010.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment